VİDEO

Akşener Türkiye'yi terk eden doktorun mesajını yayınladı

İYİ Parti lideri Akşener, grup toplantısında Türkiye'yi terk eden doktor Banu Salur'un videosunu yayınladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: "Sen bu insanlarımızın hayallerini çaldın."

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Türkiye'den ayrılarak İngiltere'ye yerleşen bir doktorun mesajını yayınladı. Acil tıp uzmanı doktor Salur, gidiş nedeni "çalışma koşullarının zorluğu, değer görmeme ve çaresizlik hissi" ile açıkladı.

Akşener'in yayınladığı video doktor Salur, "Şu anda özellikle geride bırakmış olduğum meslektaşlarım maalesef kalitesiz bir çalışma ortamı ile yüz yüzeler. Yetersiz maaşlar ve uzun mesai saatleri onları bitip tükenmenin eşiğine getirdi. Bunun bizde yarattığı şey daha çok değersizlik, çaresizlik hissi ile geleceğe ilişkin belirsizlik. Bu bizi başka ülkelere yönlendirdi. Başka çaremiz kalmadı" dedi. 

Salur, 10 binden fazla meslektaşının Türkiye'den ayrılmayı düşündüğünü söyledi.

Videodan sonra konuşan Akşener, "İşte size AKP iktidarının doktorlarımıza verdiği değer ve sonuçları" dedi. Akşener geçen yıl bin 361 doktorun Türkiye'yi terk ettiğini söyledi ve şöyle konuştu: "Senin yüzünden sayın Erdoğan, çünkü sen bu insanlarımızın hayallerini çaldın. Çünkü sen 'iğne yapmaktan bile aciz' diyerek onların itibarları ile oynadın, oynamaya devam ettin."
(HABER MERKEZİ)