Akşener, Van'da aşiret liderleriyle bir araya geldi

Van’da Kadim Aşiretler Federasyonu’nu ziyaret eden İYİ Parti lideri Akşener: "Seçim seçmenin bayramıdır. Bizde sanki cenge giriyormuş havasında geçiyor. Öncelikle bu sert dilimizi düzeltmemiz gerekir.

Google Haberlere Abone ol

VAN - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’a geldi. Van Ferit Melen Havaalanı’nda partililer tarafından karşılanan Akşener, kentteki ilk ziyaretini Kadim Aşiretler Federasyonu’na yaptı.

Akşener’in ziyareti öncesinde birçok aşiretin ileri gelenleri de çevre illerden Van’a geldi. Burada bir konuşma yapan Akşener, seçmeni bir velinimet olarak gördüğünü belirtti ve 14 Mayıs’ı seçmenin bayramı olarak gördüğünü söyledi: “Siyasi partiler, yapacaklarını anlatır. Seçmen, taleplerini dillendirir. Kendisine en yakın hissettiği siyasi partiye oy verir ve iktidar yapar. Seçim bu kadardır. Ancak bizde sanki cenge giriyormuş havasında geçiyor. Bizim öncelikle bu sert dilimizi düzeltmemiz gerekir” dedi.

'NE KENDİ PARTİMİ ÖVERİM NE DE BAŞKA PARTİLERİ YERERİM'

Seçmen-seçilen arasındaki ilişkiyi, esnaf-müşteri arasındaki ilişkiye benzeten Akşener şöyle devam etti: “Bunun içindir ki sürekli esnafı ziyaret ederim. Van’a kaçıncı gelişimi bilmiyorum ama yaptığım her ziyarette esnafa uğrarım. Onları ziyaret ettiğimde ne kendi partimi överim ne de başka partileri yererim. Orası dert dinlenecek yerdir. Propaganda yapılacak yer değildir. Esnafın derdini dinlemeye gidiyoruz. İnşallah bu seçimi kazanıp sayın Kılıçdaroğlu’nu 13’üncü Cumhurbaşkanı yaptığımızda, Van başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile özel ilgileneceğim.”

Kadim Aşiretler Federasyonu’nda yaptığı kısa konuşmanın ardından Akşener, bir otelde düzenlenen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kanaat Önderleri Buluşması’na geçti.