Akşener ve Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi törenine katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) yeni otobüs lansmanına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener, törende konuştu. Genel başkanlar ABB Başkanı Masur Yavaş'a teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Hasret Sona Eriyor: Başkent Yeni Otobüsleri ile Buluşuyor' programına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada İYİ Parti lideri Akşener, “20 yıldır aynı zihniyetin benzer isimlerin yönettiği bir Türkiye’deyiz. O gün doğmuş çocuklar bugün oy kullanabilir haldeler. Ama bir şey oluyor. Niçin belediyeler önemli? Niçin ben bu belediyeler alınabilsin diye Kılıçdaroğlu şahidimdir, çırpındım. Niçin önemli? İşte bugün bu hizmetle ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

Akşener'in konuşmasından şu ifadeler öne çıktı:

MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYININ CUMHURBAŞKANI OLACAĞINA İNANIYORUM: Millet İttifakı için ne dediler? 'Bunlar iki kazı güdemezler' dediler, şunlar böyle şöyle dediler. Bizim yakın zamanda bu ülkeyi bu zihniyetten vatandaşımızın tercihiyle bu zihniyeti bu ülkenin yönetiminden göndermenin yolu neydi? Somut bir başarı öyküsü oluşturmaktan geçiyordu. Büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptıkları doğru dürüst çalışmaların farkındayız. PKK, DHKP-C iftiraları çöktü, bunlar her şeye karşılar hizmet yapmazlar iftirası çöktü, yardımların duracağı iftirası çöktü. Seçim ne zaman olur bilemiyorum ama Millet İttifakı’nın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum.

BAĞIRA BAĞIRA AĞLAMAK İSTİYORUM: Bugün Ankara’dayız, Mansur Yavaş’ın ortaya koyduğu performans, vatandaş nezdinde hem dürüst hem çalışkan hem somut sonuçlar alan ve her türlü haksızlık ve iftiraya karşı vatandaşın yanında duruyor. Aç ve açı doyurmak devletin görevidir, sosyal devletin görevi. Bugün bu iktidar bu görevi yapmıyor, siz yapıyorsunuz. Allah sizden razı olsun, biz sizden razıyız. Biliyorum ki vatandaş da sizden razı. Saraylarda yaşayanlar sizin ayağınıza çelme takmak yerine umarım sizlerin çalışmalarını örnek alırlar. Her birinize teşekkür ediyorum. Bağıra bağıra ağlamak istiyorum. Dün bir toplantıya katıldım o toplantıda iki yıldır interneti olmadığı için okuma yazma öğrenememiş çocuklarımızın rehabilitasyon merkezlerine gönderildiğini biliyor musunuz?

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise törende yaptığı konuşmada, “Bu memleketin çılgın adamalara değil akıllı adamlara ihtiyacı var. Olayı bilen insanlara ihtiyacı var. Sorunları masaya yatırıp açık yüreklilikle tartışan insanlara ihtiyacımız var. Kibirlilere değil alçak gönüllü, ülkesi için çalışan insanlara ihtiyacımız var. Ancak sorunları böyle çözebiliriz. Aklı başında olan herkesin bu gidişten kaygı duyduğunu biliyoruz. Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok. Akıl, bilgi, birikim, istişare ile bütün sorular çözülür. Ne kadar ağır yük alırsak alalım bütün sorunların üstesinden gelebiliriz” dedi.

'BÜTÜN BU SORULARIN KAYNAĞI ÜLKEYİ YÖNETENLERDİR'

2013’ten beri kente otobüs alınmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Otobüs almaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza engel çıkarılıyorsa, milyonlarca evladımız internete ulaşamıyorsa, pandemi döneminde olsun veya olmasın bir sorunumuz var demektir. Milyonlarca çocuk yatağa aç giriyorsa bir sorunumuz var demektir. Gençler geleceklerinde endişe duyuyorsa, Türk lirası yabancı para birimi karşısında pul haline düşünüyorsa bir sorunumuz var demektir. Bütün bu soruların kaynağı ülkeyi yönetenlerdir. Sorumluluk onlara aittir. Onlar söz verdiler, ‘Biz bu sorunları çözeceğiz’ diye. Çözemediler. Çözemediklerine göre bizim iktidar olmamız gerekiyor. Çözenlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Biz, bunu yapmak zorundayız. Demokratik yollarla bunu gerçekleştirmek zorundayız" diye belirtti.

"Büyükşehir Belediye Başkanı’mız ‘4 milyar lira borç ödedim, hiç borç almadım’ dedi" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Demek ki borç almadan da otobüs alabiliyor, bir kenti yönetebiliyorsunuz. Yönettiğiniz kente hesap verebiliyorsunuz. İhaleleri kamuoyuna açık yapabiliyorsunuz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyabiliyorsunuz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir belediye başkanları diyor ki şunları, şunlar, şunları yaptık. Dönüp diyorlar ki ‘Ne yaptınız’. Sayın Başkan, bu soruyu sormaları gayet doğal. Çünkü onlar başka bir şey yapıyorlardı, siz onu yapmadınız. Siz harcadığınız her kuruşun hesabını millete verdiniz. İhaleleri açık yaptınız. Onların alışkın olmadığı yönetim tarzı. Onlar ihaleleri kapalı yaparlar, paylaşırlar kendi aralarında. Paraları paylaşırlar. Halka hesap vermezler. Halkı küçük görürler. Siz tam aksini yaptınız, bütün belediye başkanlarımızın yaptığı gibi" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)