'Aktroll' Orhan Sarıkaya: 3 tane troll grubu var

Orhan Sarıkaya, 'troll' oluşumlara dair açıklamalarda bulundu. Sarıkaya, "Şu an ise 3 tane troll grubu var. Berat Albayrak’ın, Süleyman Soylu’nun ve Metin Külünk’ün grubu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orhan Sarıkaya iktidara yakın Sabah gazetesinde, ATV’de çalışmış bir isim. AK Partili Ümraniye Belediyesi’nde görev yaptı ancak 2010’da girdiği Ümraniye Belediyesi ile yolları 2018 yılında ayrıldı.

'ALBAYRAK, SOYLU, KÜLÜNK...'

Bir dönem içinde bulunduğu 'Aktroll' oluşumuna dair açıklamalarda bulunan Sarıkaya'nın halktv.com'dan Seyhan Avşar'ın sorularına verdiği yanıtlar özetle şöyle:

"Twitter'da gönüldaşlık yaptığımız insanlarla irtibata geçiyoruz. Direkt mesaj (DM) yoluyla başlıyor bu süreç. Sonraki süreçlerde WhatsApp grupları kuruldu. Etkileşim görmesi gereken söylemleri paylaşmaya başladık. Böylelikle trend topic'leri oluşturduk. Bu çalışmalarımıza ise Gezi’den hemen sonra başladık.

Öncelikle ilk troll çalışmasını Ahmet Davutoğlu ve ekibi başlattı. Para verilen bir ekibi vardı. Başında ise Mete Ün bulunuyordu. Şu an ise 3 tane troll grubu var. Berat Albayrak’ın, Süleyman Soylu’nun ve Metin Külünk’ün grubu. Ama Külünk’ün grubu deyince şöyle bir şey algılanmasın, kendisi kişileri toplayıp para dağıtan biri değil. Bunun dışında onun bir troll kitlesi var. Ufak tefek yardım ettiği kişiler vardı.

'BAZISI MAAŞLI, BAZISI GÖNÜLLÜ'

"Kampanyalar genel merkezden geliyordu" diyen Sarıkaya son olarak şunları aktardı: 

 "Trollerin bazısı maaşlı, bazısı gönüllü. Tweet başına para alan da var, aylık maaş alan da var. Ben ayrıldığım için geçen sene duyduğum 300-500 TL veren de var. ‘Bir tane tweetimizi atar mısın?' diyor. Aylık bir asgari ücret veren de var. Özellikle ev hanımlarını bu konuda mükemmel ayarlıyorlar. Bu para bir yerden birisine geliyor ve daha sonra bu para dağıtılıyor."