Alaçatı Ulusal Fotoğrafçılar Maratonu yapıldı

Alaçatı Ulusal Fotoğrafçılar Maratonu 2024, 24-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alaçatı Turizm Derneği ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) tarafından düzenlenen Alaçatı Ulusal Fotoğrafçılar Maratonu 2024, Polisan Kansai Boya’nın ana sponsorluğu ve Çeşme Belediyesi’nin desteği ile 24-26 Mayıs'ta Alaçatı’da gerçekleşti.

Alaçatı köyünden Germiyan'a, Çeşme Marina'dan Ovacık bağlarına, sörf koylarından camilere ve hamamlara kadar çeşitli mekanlarda fotoğraf çeken katılımcılar, Alaçatı'nın tarihi taş evlerini ve renkli sokaklarını ölümsüzleştirdiler. Etkinlik kapsamında birçok fotoğraf sergisi, sunum, panel ve imza günü de gerçekleşti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Yazar Merih Akoğul, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sanatçı Haluk Çobanoğlu, Yazar ve Fotoğrafçı Özcan Yurdalan, Fotoğraf Sanatçısı Yusuf Tuvi, Eğitmen ve Sanatçı Dr. Nilay İşlek, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre İkizler, Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Prof. Dr. Sezai Göksu, Eğitmen ve Fotoğrafçı Hüseyin Şalış, Mimar ve Fotoğraf Sanatçısı Cüneyt Kırdar katılımcılar arasıda yer aldı.

YARIŞMANIN BİRİNCİSİ SERDAR KIRAN OLDU

Katılımın ücretsiz olduğu ve her katılımcının en fazla 7 adet renkli eserle katıldığı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi. Cüneyt Kırdar, Haluk Çobanoğlu, Kerem Ünsal, Merih Akoğul, Dr. Nilay İşlek, Seda Şengök ve Tayfun Kocaman’dan oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme ile kazananların belli olduğu yarışmada birinci Serdar Kıran, ikinci Fatma Gönüllü, üçüncü Ali Aslan olurken Süleyman Ülker mansiyon ödülü aldı. Polisan Kansai Boya Özel Ödülü’ne ise Sibel İnceler layık görüldü.

Kazananlara ödülleri Korcan Karar ve Çağla Kubat’ın sunuculuğunda gerçekleşen törende takdim edildi. Yarışmada birinci 50.000 TL, ikinci 30.000 TL, üçüncü 15.000 TL, Polisan Kansai Boya Özel Ödülü’nün kazananı ise 5.000 TL ile ödüllendirildi.