Alaçatı'da müşteriyi katledenlerin onlarca suç kaydı var

Alaçatı'da Alpay Kalyon'un katledilmesi, bu tür işletmelerdeki şiddet olaylarını gündeme taşıdı. Saldırganların çok sayıda suç kaydı olduğu belirtildi. Esnaf Odası Başkanı sabıka kaydı uyarısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR – Ege'nin önemli tatil merkezlerinden Alaçatı'daki Esnaf Alaçatı isimli gece kulübüne 21 Ağustos günü gece saatlerinde eşi ve arkadaşları ile birlikte eğlenmeye giden Alpay Kalyon bıçaklanarak öldürüldü. Evli ve bir çocuk babası olan Kalyon'un öldürülmesine ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Eleman alırken, işçi alırken sabıka kaydı isteyin" uyarısında bulundu.

BİR KADININ DARP EDİLDİĞİNİ GÖRÜP MÜDAHALE ETMİŞ

Kalyon'un bulunduğu gece kulübünün yan tarafındaki Lum Beach House Alaçatı isimli mekanın önünde bir kadının darp edildiğini görmesi üzerine müdahale ettiği ve olayın bu şekilde geliştiği öğrenildi. Mekan çalışanları F.B., O.G. ve M.T.'nin de olaya dahil olması üzerine kavga büyürken, Kalyon F.B. tarafından bıçaklandı. F. B. ve diğer şüpheliler olay yerinden araçla kaçtı. Kalyon ise kaldırıldığı Çeşme Alpay Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalyon'un cenazesi Yamanlar Cemevi'nde yapılan cenaze töreninin ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.

6 KİŞİ GÖZALTINDA: F.B.'NİN 12 SUÇ KAYDI VAR

Olay sonrasında polis şüphelilerden M.T. ve O.G'yi saklandıkları otelde gözaltına aldı. Cinayeti gerçekleştirdiği iddia edilen F.B. ise gece görüşlü kamera ile kırsal alanda tespit edilerek yakalandı. Emniyette, olayın faillerinden F.B'nin 12, M.T'nin ise 22 ayrı suç kaydının olduğu öğrenildi. İşletme sahibi C.Ü., mekan müdürü M.T., otel mesul müdürü O.S.'nin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Adliyeye sevk edilen işletmeci C.Ü., işletme müdürü M.A., otel mesul müdürü O.S. ve şüphelileri araçla olay yerinden kaçırdığı öne sürülen O.G., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAHKAHA EŞLİĞİNDE CİNAYET

Yaşanan olay ise etrafta bulunan insanlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde Kalyon eşi Sırma Kalyon'un gözleri önünde bıçaklanırken, olayı görüntüleyenlerin söylemleri ise dikkat çekti. Görüntülerde çekenlerin kahkaha sesleri yansırken, “Vur vur kafasına kafasına” ve “Çivi gibi çak” söylemleri ise dikkat çekiyor.

BİR AY İÇERİSİNDE İKİNCİ ÖLÜM

Öte yandan yaklaşık bir ay önce ise yine Alaçatı'da Atiye isimli bir mekan kurşunlanmıştı. Yaşanan olay esnasında mekandan çıkan 23 yaşındaki Baran Parlak öldürülmüştü. Kurşunların hedefi olan işletme çalışanı A.B. ise başından ağır yaralanmıştı.

ESNAF ODASI BAŞKANI KÖFÜNCÜ: BU GÜCÜ KENDİNDE GÖRMEMELİ

Gazete Duvar'a konuşan Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, odaya kayıtlı 2 bin 115 esnaf olduğunu ve herkesi aynı kefeye koymamak gerektiğini söyledi. Köfüncü şöyle konuştu:

“Olayların olduğu yerlerdeki esnaflar genelde dışardan gelen ve şirket olan arkadaşlar. Bunlar sezon başında eleman alırken sabıka kaydı istenmiyor herhalde. Aldığımız duyumlara göre söz konusu olayın faillerinin suç kayıtları var. Burada gerek sayın kaymakam, gerek sayın emniyet müdürümüz, gerek bizler hep sezon başında dile getiriyoruz. Eleman alırken sabıka kaydı isteyin. Personel üzerinde öyle bir etkili olunmalı ki 'müşteri haklıdır' mantalitesi ile hareket edilmeli. Kalkıp da müşteriye hakaret etmek, dövmek, sövmek kabul edilemez. Yan tarafta olan olay sizin önünüze geliyor ve eleman müşteri ile kavga ediyor. Bu gücü kendinde görmemeli. Mutfaktan bıçağı alıp saplamak da öyle kolay bir iş değil. Demek ki bu işi daha önce yapmış ki herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Bunlar bizim esnaf teşkilatı olarak içimizi acıtıyor. Çeşme böyle konularla anılmamalı. Biz gastronomi ile anılmak istiyoruz. Mekanlarımızın güzelliği ve huzuru ile anılmak istiyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

'NASIL KÖTÜ BİR ZAMANA DENK GELDİ ÖMRÜMÜZ' DEMİŞTİ

Alpay-Sırma Kalyon çiftinin 5 yaşındaki çocukları bulunuyor. Sırma Kalyon'un 5 Ağustos günü sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide “Alt tarafı bir çiçek koklayıp, bir hayvan sahiplenip, birkaç insanı tanıyıp, sevip gidecektik bu dünyadan. Nasıl kötü bir zamana denk geldi ömrümüz. Vicdansızların, sapıkların, katillerin, nefretin, cehaletin ortasına düştük!” ifadelerini kullanmıştı.