Alanya Kent Konseyi: Sezon beklentiyi karşılamadı

Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, 2024 turizm sezonunun beklentileri karşılamadığı ve Rusya ile Ukrayna’dan gelen turist sayısındaki azalmanın yarattığı boşluğun doldurulamadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, Mustafa Kahya başkanlığında toplandı. Toplantıda 2024 turizm sezonu değerlendirildi ve önümüzdeki dönemler için stratejik planlamalar yapılması gerektiği vurgulandı.

Toplantıda, 2024 yılı turizm sezonunun beklentileri karşılamadığı ve Rusya ile Ukrayna’dan gelen turist sayısındaki azalmanın yarattığı boşluğun doldurulamadığı üzerinde duruldu. Toplantıda turist sayısındaki düşüşün, işletmelerin gelirlerinde belirgin bir azalmaya yol açtığı, özellikle yüksek sezonda beklenen turist akınının gerçekleşmemesi, otel ve restoran işletmeleri, seyahat acenteleri ve diğer turizmle ilgili işletmelerin mali yapısını olumsuz etkilediği belirtildi.

Bölgenin sürdürülebilir turizm hedeflerine ulaşabilmesi, planlı ve stratejik adımların atılmasıyla mümkün olacağının belirtildiği toplantıda kapsamlı ve detaylı bir Turizm Master Planı hazırlanması gerektiği vurgulandı.

TURİZM ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, bölgedeki turizm sektörünün geleceğini şekillendirecek ve sürdürülebilir bir turizm modeline geçişi hızlandıracak bir adım olarak Turizm Çalıştayı düzenlenmesini kararlaştırdı. Çalıştay, turizm sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirerek, farklı bakış açılarının ve uzmanlıkların bir arada değerlendirileceği bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Çalıştay, otel ve restoran işletmecileri, tur rehberleri, seyahat acenteleri, yerel yönetim temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve turizmle ilgili diğer paydaşların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu’nun gerçekleştirdiği toplantıda, turizm sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak ve turist memnuniyetini artırmak amacıyla istikrarlı bir fiyat politikasının oluşturulması gerektiği de vurgulandı.