Ali Babacan: Erdoğan en yakından bizi izliyor

DEVA lideri Ali Babacan, “Bizi büyük bir rakip olarak görüyorlar. AK Parti ve Tayyip Erdoğan en yakından bizi izliyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazeteci Özlem Gürses’in YouTube kanalındaki programına konuk oldu. İktidarın, “Öyle bir yasa çıkarttık ki canlarına okuduk. DEVA Partisi’nin işi bitti” havasını oluşturmak için 'psikolojik operasyon yapmaya başladığını' söyleyen Babacan, “Bizi büyük bir rakip olarak görüyorlar. AK Parti ve Tayyip Erdoğan en yakından bizi izliyor. Çünkü çok iyi biliyorlar ki ülkenin başarılı olduğu zamanda başarıların altındaki imza bana ve arkadaşlarıma ait” dedi.

‘AK PARTİ’NİN BARAJI GEÇECEĞİNİN GARANTİSİ VAR MI?’

“AK Parti’nin barajı geçeceğinin garantisi var mı?” sorusunu yönelten Babacan, Cumhur İttifakı’nın yüzde 80, yüzde 90 oy oranına ulaştığı ilçelere özellikle gittiğini, esnafla, kahvehanedeki insanlarla oturup sohbet ettiğinde böyle bir tabloyla karşılaşmadığını söyledi.

Bir siyasi partinin, bir tane bakanlık için kurulmayacağını, ifade eden Babacan, “Biz Türkiye yönetiminin tümüne talibiz. Türkiye yönetimini adaletiyle, hukukuyla, eğitimiyle, dış politikasıyla, ekonomisiyle, her şeyiyle yeniden tasarlamak ve oluşturmak üzere yola çıktık” diye konuştu.

‘AĞIZLARIYLA KUŞ TUTSALAR ENFLASYONU DÜŞÜREMEZLER’

Kriz ortamının çözülmesi süresi olarak altı ayı işaret eden Babacan, “2008-2009 krizinde Yunanistan’ın battığı, İtalya’nın, İspanya’nın, İrlanda’nın iflasın eşiğine geldiği dönemde biz o krizi 6 ayda çözdük” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dövizi tüket, kuru ve enflasyonu patlat, ondan sonra da ‘Tim oluşturdum da enflasyonla mücadele edeceğim’ de. Sen önce kendinle mücadele et. Kendi zihninle mücadele et. Devlet ‘Kur farkını ödeyeceğim’ diyor. Nereden ödüyor? Hazine’de para yok. Bankalara özel tertip kâğıt verecekler. Bankalar da gidip onu Merkez Bankası’nda parayla değiştirecek. Merkez Bankası o parayı nereden bulacak? Basacak. Onun için enflasyona sebep olacak. Bunlar ağızlarıyla kuş tutsalar enflasyonu asla düşüremezler. Onu biz düşüreceğiz. O, bizim işimiz.” (DUVAR)