Ali Babacan: Mehmet Şimşek'in tek yaptığı sağdan soldan para bulmak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i "en yakın arkadaşı" olarak tanımlayan Babacan "Şu anda sadece yaptığı, sağdan soldan para bulmak" ifadeleriyle dikkat çekti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekli maaşları, asgari ücret, vergiler, konut kiraları derken ekonominin gidişatı  Türkiye'nin gündemindeki yerini koruyor. DEVA Partisi Genel Başkanı ve eski ekonomi bakanı Ali Babacan da bu gidişatla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Babacan özellikle Mehmet Şimşek üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Ekonomiyi eleştiren DEVA lideri Babacan süreçten hem Bakan Şimşek hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttu. t24'e konuşan Babacan "Mehmet Şimşek’in öyle Türkiye'yi taşıma, Türkiye'yi bir noktaya getirmede ne yetkisi var ne sorumluluğu var. Yani şu anda sadece yaptığı, sağdan soldan para bulmak" ifadelerini kullandı.

Babacan "Freni olmayan bir sistemden bahsediyoruz. Onun için bütçe açığı artıyor, onun için fren tutmuyor. Ve bu yapılan vergi artışları da piyasanın gerçekleriyle uyumlu artışlar değil” diye devam etti.

Babacan'ın değerlendirmelerindeki dikkat çekici noktalardan biri de Mehmet Şimşek'i "en yakın arkadaşı" olarak tanımlaması oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Babacan şöyle konuştu:

"En yakın arkadaşımı Mehmet Bey’i aldı, koydu ekonominin başına. Oluyor mu? Bunlara engel olabiliyor mu? Sayın Şimşek bunlara engel olabiliyor mu? Bunları durdurabiliyor mu? TÜİK’te şimdiye kadar enflasyonu yanlış ölçmüşler diyebiliyor mu?"

(EKONOMİ SERVİSİ)