Ali Kıdık: İmamoğlu 'Atatürk Havalimanı'nı açacağız' deyince hemen yıkıma geçildi

İYİ Partili Ali Kıdık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Atatürk Havalimanı'nı açacağız" demesi üzerine hemen yıkım talimatı verildiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ali Kıdık, Atatürk Havalimanı'nın yıkımı ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu.

Kıdık, 'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Atatürk Havalimanı'nı 2023 sonrası açacağız” ifadelerini kullandıktan sonra yıkımın başladığını ve hızlandırıldığını' söyledi.

Ali Kıdık'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Atatürk Havalimanı yıkım işinin hızlandırılması talimatı sözlü olarak verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı @ekrem_imamoglu'nun “2023 sonrası Atatürk Havalimanını açacağız" sözlerinden sonra sözlü olarak "yıkın" talimatı geldiğini öğrendim. Yazık."


Ali Kıdık bugün ANKA'ya yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı işletmesinin Abu Dabi Havalimanı'nın işletmecisi AUH firmasına satılması için görüşmelerin sürdüğünü iddia edip, "Abu Dabili firma, İstanbul'un Avrupa yakasında başka bir havalimanı istemiyor. Bu nedenle İstanbul Havalimanı’nı satabilmek için Atatürk Havalimanı’nı feda ediyorlar, garanti veriyorlar. Şimdi burayı alacak olan, Türk Hava Yolları'nın (THY) üzerine de çökecek mutlaka" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)