Ali Koç'la Büyükekşi arasında atışma: Sözlerini geri aldı

TFF Olağan Mali Genel Kurul ve Başkanlık seçiminde söz alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi kürsüden sert ifadelerle eleştirdi. Koç akabinde sözlerini geri aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF'nin seçimli genel kurulunda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanlık seçimi öncesi açıklamalarda bulundu. Ali Koç, "Sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe için yok hükmündedir. Bugün boş oy kullanacağız. Türk futbolunda durum içler acısı, böyle gitmez. Onurlu, haysiyetli kimse; bu şekilde aday olmaz" dedi. Mehmet Büyükekşi, Ali Koç'un sözlerine tepki gösterince Divan Başkanı Mehmet Baykan araya girdi. Koç sözlerini geri aldı. 

Ali Koç: "Onurlu, haysiyetli kimse; bu şekilde aday olmaz."

Mehmet Büyükeşi: "Koskoca Fenerbahçe Başkanı böyle konuşamaz."

Ali Koç: "Son sözümü geri alıyorum. Ancak siz koskoca Fenerbahçe Başkanı ile ilgili devlet nezdinde yalan söylediniz."

Ali Koç kürsüde şu ifadeleri kullandı:

Burada 300 delege var ama kimsenin konuşmaya niyeti yok, heyecanı yok! Demek ki dertleri yok. Ben 15 dakika konuşacağım. Hazır UEFA ve FIFA yetkilileri buradayken, altyapımızdan yetişen Merih Demiral'a verilen haksız cezayla ilgili konuşmak istiyorum. Türk devletlerinin tamamında sadece kendimizi ilgilendiren, hiçbir hakaret barındırmayan bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır."

'BU SEÇİM ŞAİBELİ'

Bu seçim şaibelidir. Devlet erkanını kullanıp buralara geldiler. Yaşanan bu olaylara karşı kimse sesini çıkarmadı. Medyanın birçoğu da sessiz kaldı.

Türkiye'yi UEFA'da temsil eden Servet Yardımcı, kendisine yapılan baskılara boyun eğerek adaylıktan çekildi. Servet Yardımcı, "malum kirli yapı, mevcut sistemin devamı" derken neyi kastetmektedir? Bunu bilmek bizim hakkımızdır.

Ali Koç: "100 yıllık futbol tarihimizin en kötü başkanı olmanıza rağmen bugün karşımıza aday olarak çıkmanız olağanüstü bir başarıdır. Tebrik ediyorum, helal olsun. Bravo size."

TFF Başkanı'nın bu seçimi 3-5 kişinin istemesi diye dillendirmesi de sizlere saygısızlıktır. Büyükekşi aday olmayacak diye imzalarını geri çeken kulüplere sesleniyorum: Kendinizi kandırılmış hissediyor musunuz? Çünkü biz, sizlere bu durumu anlatmıştık."

'FETÖ MODELLEMESİ VE YÖNTEMLERİ'

İtibarsızlaştırma kimin tipik taktikleridir? Kısacası aday olma sürecinde muhtemel başkan adaylarının önünü kesme hamlelerinde klasik FETÖ modellemesi ve yöntemlerine üzülerek tanık olduk.

'UEFA, BU SEÇİM SÜRECİNE KADAR YAŞANANLARI BİLSE ACABA NASIL DAVRANIR?'

Servet Yardımcı, UEFA'da yönetim kurulunda aday oldu. Buradaki arkadaşlar kolay zannediyorlar. Servet bey seneye olmayacak, inşallah Türkiye'den birini seçtirebiliriz. Bize bakış açıları hiç hoş değil. Servet bey bir açıklama yaptı. Şantaj, iftira dedi. Kim bunlar? Bize haksız yere Türklüğün simgesi olan bozkurt hareketinden dolayı bir oyuncumuza ceza veren UEFA, bu seçim sürecine kadar yaşananları bilse acaba nasıl davranır?"

 

 

 

 

(SPOR SERVİSİ)