Ali Öztunç, AGİT-PA’da konuştu: Gazze’de ölen çocuklar için de üzülmemiz gerekmiyor mu?

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Genel Kurulu’nda konuşan CHP'li Ali Öztunç, "Ukrayna’da ölen çocuklar için üzülüyoruz. Gazze’de ölen çocuklar için de üzülmemiz gerekmiyor mu?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, Romanya’nın Başkenti Bükreş’te devam eden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT-PA) Genel Kurulu’nda konuştu. Öztunç, konuşmasında İsrail-Filistin arasında devam eden savaş sırasında öldürülen Gazzeli sivillere ve çocuklara dikkat çekti.

Öztunç, "Ukrayna’da ölen çocuklar için üzülüyoruz, gözyaşı döküyoruz, canımız yanıyor, peki Gazze’de ölen çocuklar için de üzülmemiz gerekmiyor mu? İki gündür burada Ukrayna konuşuluyor sadece. Belli ki Filistin-Gazze, AGİT-PA’nın çok da umurunda değil" diye konuştu.

Öztunç, şunları söyledi:

“Ukrayna’da soykırım yapılıyor; evet, doğru. Ama soykırım sadece Ukrayna’da yok. Aynı zamanda Gazze’de de soykırım var. Ukrayna’da ölen çocuklar için üzülüyoruz, gözyaşı döküyoruz, canımız yanıyor; peki Gazze’de ölen çocuklar için de üzülmemiz gerekmiyor mu? Binlerce çocuk Gazze’de, sınırda açlıkla karşı karşıya bugün. Ve iki gündür burada Ukrayna konuşuluyor sadece. Belli ki Filistin-Gazze, AGIT-PA’nın çok da umurunda değil. Eğer çocuklar arasında ayrım yaparsak insanlığımızı yitirmiş oluruz. Eğer çocuklar arasında ayrım yapmazsak o zaman dünyaya barış gelir.”

Etiketler Ali Öztunç chp gazze