Ali Yerlikaya duyurdu: Bakanlığın logosunu kullanarak kart basan Ferhat Aydoğan tutuklandı

İçişleri Bakanlığı'nın logosunu kullanarak kart bastıran 'AK Gençlik Ocakları Derneği' Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Aydoğan, Adana'da tutuklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı’na kayıtlı olarak faaliyet gösteren ve merkezi Mersin’de bulunan 'AK Gençlik Ocakları Derneği'nin genel başkan yardımcılığını yapan Ferhat Aydoğan, İçişleri Bakanlığı'nın logosunu kullanarak kart bastırmasının ardından gözaltına alınarak tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydoğan'ın Adana'da tutuklandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: "11 Temmuz 2024 tarihinde sosyal medya platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığı'mızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir. Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın değerlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu; E.V. ve aynı araç içerisinde bulunan F.A. adlı şüpheliler suça konu kartlarla birlikte yakalanmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şahıslar hakkında 'nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs, belgede sahtecilik ve nüfuz ticareti' suçlarından soruşturma açılmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız" dedi.  

Aydoğan daha önce, suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Alaattin Çakıcı’nın ‘basın danışmanı’ olarak tanıtmış ve sık sık Çakıcı adına yazılmış metinleri gazetecilere e-posta yoluyla servis etmişti.

 

(HABER MERKEZİ)