Aliyev: Moskova görüşmesi Ermenistan için son şans

Dağlık Karabağ'da çatışmaların durması için taraflar arasında Moskova'da ilk görüşme yapılırken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den "bu Ermenistan için son şans" açıklaması geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı görüşmeyle ilgili bir fotoğraf paylaştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül'de başlayan çatışmalar sürerken iki ülkenin dışişleri bakanları Moskova'da bir araya geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermeni mevkidaşı Zohrab Mnatsakanyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine gittikleri Moskova'da bir görüşme gerçekleştirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeye dair ayrıntı verilmedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı görüşmeyle ilgili bir fotoğraf paylaştı.

Dışişleri bakanlarının görüşmesine paralel olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den "Bu Ermenistan için son şans" açıklaması geldi. Aliyev televizyondan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Azerbaycan'ın kendine ait toprakları barış ya da savaş yoluyla geri alacağını, bunun barışçı yoldan olmasını istediklerini belirterek "Ermenistan'a sorunun barışçı çözümü için son bir fırsat tanıyoruz. Bu son şansları" dedi.