Alman filmleri Kino 2024 Programı ile Sinematek'te

Kino 2024: Alman Filmleri Türkiye’de programının İstanbul gösterimlerine 2-5 Mayıs tarihlerinde Sinematek/Sinema Evi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Goethe-Institut tarafından düzenlenen Kino 2024: Alman Filmleri Türkiye'de programının İstanbul gösterimleri Sinematek/Sinema Evi ortaklığıyla 2-5 Mayıs'ta yapılacak. Bu yılki yolculuğuna 43. İstanbul Film Festivali çerçevesinde gösterilen Alman yapımlarıyla başlayan Kino 2024'ün Sinematek/Sinema Evi’ndeki programı, Timm Kröger'in yönettiği 'Her Şeyin Teorisi' filmi ile açılacak. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülü için yarışan film, 3 Mayıs’ta sahiplerini bulacak Alman Film Ödülleri'ne de En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil tam altı dalda aday gösterildi. Ayrıca filmin başrol oyuncusu Jan Bülow, Kino 2024'ün konuğu olarak İstanbul’a gelecek ve gösterime katılacak.

Berlin Film Festivali’nden ödülle dönen filmler de Kino 2024 seçkisinde yer alıyor. En İyi Belgesel dalında Teddy Ödülü kazanan 'Teaches of Peaches' bunlardan biri. Tur görüntülerinin yanı sıra Peaches’ın kariyerinin ilk yıllarına dair özel arşiv kayıtları da filmi zenginleştiriyor.

Berlinale’nin Forum bölümünün büyük ödülü Caligari-Preis’i kazanan 'Shahid', Thomas Arslan’ın yeni filmi 'Verbrannte Erde', Jürgen Baldiga'nın hayatını konu alan, Markus Stein imzalı belgesel film 'Baldiga: Entsichertes Herz / Baldiga: Özgür Kalp', Dane Komljen’in Berlin’in doğusundaki kuir feminist bir komünün gündelik hayatını filme aldığı 'The Garden Cadences / Bahçe Kadanslarıs' ve Aslı Özarslan’ın yönettiği 'Dirsek / Ellbogen' de gösterilecek filmler arasında.