Almanlar Trakya'daki santralı sattı

Alman Steag, Trakya’da bulunan Süloğlu rüzgar santralını sattı. Satış tutarı hakkında bilgi verilmezken, santralı alan Türkiye'de yerleşik şirketin adı da gizli tutuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enerji sektöründe arka arkaya yeni satın almalar gerçekleşirken, oyuncular da değişiyor. İskenderun’daki Sugözü Termik Santralı’nın büyük ortağı Almanya merkezli Steag, Trakya’da bulunan ve yılda 222 milyon kilovatsaat elektrik üreten Süloğlu rüzgar santralının satışı için el sıkıştı.

Yakın zamanda da Fransız Engie’nin İzmitgaz’ı (İZGAZ) PALMET Enerji’ye; Antalya, Aydın ve Konya dahil 10 ilde faaliyet gösteren hisselerinin yüzde 70’ini STFA Holding’in, yüzde 30’unu İsviçre merkezli Partners Group’un kontrol ettiği Enerya Enerji’nin de Ahlatcı Holding’e satış süreçleri büyük ölçüde tamamlanmıştı. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre Steag’a yakın kaynaklar, alıcı şirketle satışa ilişkin imzaların atıldığını doğruladı, satış tutarı hakkında bilgi vermedi. Söz konusu santralı, Türkiye’de yerleşik büyük bir enerji şirketi satın aldı. Şirketin, adı şimdilik gizli tutuluyor.