Almanya Futbol Federasyonu'ndan 12 kulübün men edilmesi için çağrı

DFB Başkanı Keller, Avrupa Süper Ligi'ne tepki gösterdi. Keller, bu lige katılacak 12 kulübün ve genç takımlarının, 'cüzdanlarını değil taraftarlarını' düşünene dek men edilmesi çağrısında bulundu.

DFB Başkanı Fritz Keller
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'nın en büyük 12 futbol takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'ne alternatif olarak kurduğu Avrupa Süper Ligi'ne tepki sürüyor. Almanya'daki 26 eyalet futbol federasyonunun oluşturduğu Almanya Futbol Birliği (DFB), söz konusu 12 takımın kararlarından dönene dek bütün turnuvalara katılımlarının askıya alınması çağrısında bulundu.

DFB Başkanı Fritz Keller, "Bu kulüpler ve genç takımları, sadece cüzdanlarını değil, onları dünyanın en önemli takımları haline getiren çok sayıda taraftarlarını düşünene dek bütün müsabakalardan men edilmeliler" dedi. Twitter hesabından açıklama yapan Keller, "12 takımın bencil davranışının, bizim çocukken aşık olduğumuz oyunla hiçbir ilgisi kalmamıştır. Futbol açıktır ve herkes için vardır. Kapalı bir Süper Lig ise sadece süper zenginler ve süper acımasızlar içindir" ifadelerini kullandı.

UEFA: 55 ÜYEMİZİN TAMAMI KINADI

UEFA ise üye ülkelerinin tamamının Avrupa Süper Ligi'ni kınayan bir bildiriyi imzaladığını duyurdu. Açıklamada, "55 üye ülkenin tamamı, Avrupa Süper Ligi diye adlandırdıkları şeyi kınayan bildirinin altına imza attı" denildi.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın finanse edeceğini açıkladığı Avrupa Süper Ligi'ne şu an için İngiltere'den Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya'dan da Milan, Inter Milan ve Juventus katılacak.

UEFA karara sert tepki gösterirken, yeni lige altı takımın birden katılacağı İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede de hükümetler ligi engellemeye çalışacaklarını açıkladı.

Real Madrid'in ve Avrupa Süper Ligi'nin Başkanı Florentino Perez ise bu kararı savunarak "Bu bir zenginler ligi değil, futbolu kurtarmayı amaçlayan bir lig" dedi. (DIŞ HABERLER)