Almanya hükümeti tasarıyı kabul etti: 'Terörü övenler' sınır dışı edilebilecek

Almanya hükümetinin kabul ettiği yasa tasarısı, sosyal medyada 'terörizmi övücü' içerik hazırlayan ve yayanlar ile bu tür içeriği 'beğenerek' işaretleyenlerin de sınır dışı edilebilesini öngörüyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Almanya'daki 'trafik ışığı' koalisyon hükümeti, suç işleyen yabancıların sınır dışı edilme işlemlerini hızlandırmaya yönelik hazırlanan yasa tasarısını kabul etti.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser tarafından hazırlanan yasa tasarısı, Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi. Nancy Faeser, bakanlığın internet sayfasından yaptığı açıklamada, internet üzerinden işlenen nefret suçlarına karşı sert önlemler aldıklarını belirterek, "Alman vatandaşı olmayan ve burada terör eylemlerini yücelten herkes sınır dışı edilebilmelidir" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA BEĞENENLER DE SINIR DIŞI EDİLEBİLECEK

AA'nın aktardığına göre, kabul edilen yasa tasarısıyla birlikte, ağır suç işleyenlerin yanında sosyal medyada 'terörizmi övücü' içerik hazırlayan ve yayanlar ile bu tür içeriği 'beğenerek' işaretleyenler de suçlu sayılacak ve sınır dışı edilebilecek. Terör suçlarına göz yuman, hoş gören ya da yücelten yabancılar daha kolay sınır dışı edilebilecek.

Yeşiller Partili Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, terörizmi alkışlayarak ve eylemlerini kutlayarak liberal temel düzenle alay eden herkesin kalma hakkını kaybedeceğini vurgulayarak, "Bu nedenle oturum hakkı şimdi buna göre değiştiriliyor" ifadesini kullandı.

Başbakan Olaf Scholz, 31 Mayıs'ta Mannheim'daki İslam karşıtı bir açık hava etkinliğine Afganistanlı bir kişinin bıçaklı saldırı düzenlemesi ve bir polis memurunun öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, sınır dışı düzenlemesinin değiştirileceği mesajı vermişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)