'Almanya resesyonun eşiğinde': Ekonomi ikinci çeyrekte küçüldü

Federal İstatistik Ofisi, piyasa beklentisinin aksine, Almanya ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 0,1 daraldığını açıkladı. Bir önceki çeyrekte yüzde 0,2'lik bir büyüme yaşanmıştı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), ikinci çeyreğe ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öncü verilerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH, nisan-haziran döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 küçüldü.

AA'nın aktardığına göre, piyasa beklentisi, dünyanın dördüncü büyük ekonomisinin çeyreklik bazda yüzde 0,1 büyüyeceği yönündeydi. Almanya ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda da aynı şekilde yüzde 0,1 daraldı. The Guardian, konuya ilişkin haberinde, "Almanya ekonomisi, yeniden resesyonun eşiğinde" diye yazdı, söz konusu verilerin Berlin hükümetine darbe vurduğu yorumunu yaptı. Almanya'da ekonomi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2'lik bir büyüme kaydetmişti. Ekonominin üst üste iki çeyrekte daralma yaşaması durumunda resesyon (durgunluk) yaşandığı değerlendirmesi yapılıyor.

FRANSA VE İSPANYA EKONOMİSİ BÜYÜDÜ

Öte yandan, Euro Bölgesi'nin ikinci büyük ekonomisi Fransa'da büyüme yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,3 ile beklentileri aştı. Beklenti, Fransa ekonomisinin bu dönemde yüzde 0,2 büyüyeceği yönündeydi. İspanya ekonomisi de bu dönemde yüzde 0,8 büyüme gösterdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)