Almanya'da 2 Türkiye vatandaşının öldüğü yangın hakkında 'kundaklama' soruşturması

Brandenburg Eyalet Savcılığı Sözcüsü Ingo Kechichian, Eberswalde kentinde iki Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangının ardından kundaklama şüphesiyle soruşturma başlatıldığını doğruladı.

Fotoğraflar: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da savcılığın Emine Çoban ve oğlu Umut Can Çoban'ın hayatını kaybettiği yangınla ilgili kundaklama şüphesiyle soruşturma başlattığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Brandenburg Eyalet Savcılığı Sözcüsü Ingo Kechichian, Alman RBB televizyonuna konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Eberswalde kentinde iki Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangının ardından kundaklama şüphesiyle soruşturma başlatıldığını doğrulayarak, "Teknik bir arıza değil, yangına yol açan kasıtlı bir davranış olduğunu varsayıyoruz" ifadesini kullandı. Konuya ilişkin daha fazla detay vermeyen Kechichian, adli tıp işlemlerinin tamamlanmadığını da aktardı.

ELEKTRİK TESİSATINDAN ÇIKMIŞ OLABİLECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Binanın alt katında tadilatta olan berber dükkanında başlayan yangının elektrik tesisatından çıkmış olabileceği yönünde iddialar mevcuttu. Hafta sonu gece geç saatlerde Friedrich-Ebert Caddesi'ndeki çok katlı binada çıkan yangında Urfalı Emine Çoban ve oğlu Umut Can hayatını kaybetmiş, dördü ağır olmak üzere altı kişi yaralanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, 12 Eylül Pazar günü Almanya'nın başkenti Berlin'in kuzeyindeki Eberswalde kentinde bir evde çıkan ve Türkiye vatandaşı anne ile 5 yaşındaki oğlunun hayatını kaybettiği yangın hakkında açıklama yapmıştı. 'T.C. Dışişleri Bakanlığı Destek' sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Almanya’nın Eberswalde şehrinde dün (15 Eylül) çıkan bir yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili yerel makamlar tarafından soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Destek Merkezi, olaya ilişkin "Berlin Başkonsolosluğumuz yanan binada incelemelerde bulunmuştur. Gelişmeler yakından takip edilmektedir" bilgisini paylaşmıştı.

(ANADOLU AJANSI)