Almanya'da evden çalışma zorunluluğu kaldırılıyor

Almanya hükümeti, korona virüsü vakalarının azalması sonucunda, ocak ayından bu yana devam eden evden çalışma zorunluluğunun 30 Haziran'dan sonra uzatılmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da Covid-19 salgınındaki risk seviyesinin yeni vakaların gerilemesiyle 'çok yüksekten' 'yükseğe' düşürülmesinin ardından kısıtlamalar da gevşetiliyor.  Buna göre, işverenlerin çalışanlarına evden çalışma imkanı sunma zorunluluğu uzatılmayacak ve haziran sonunda kaldırılacak.  

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kalem müdürü Helge Braun, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu zorunluluğun 30 Haziran'dan sonra uzatılmayacağını ancak vakalardaki oranlara göre tekrar uygulamaya sokulabileceğini söyledi. 

Bazı siyasetçiler ise evden çalışmanın uzatılması gerektiği hatta pandemiden sonra da kalıcı hale getirilebileceği görüşünde.  Çalışma Bakanı Hubertus Heil, nisan ayında korona virüsü krizi sona erdiğinde bile çalışanlara evden çalışma hakkı verecek bir yasa üzerinde çalıştığını söylemişti. 

Ifo Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü verilerine göre, pandeminin üçüncü dalgasının gerçekleştiği mart ayında Almanya'da çalışanların neredeyse üçte biri en azından haftada birkaç kere evden çalışıyordu ancak bu oran mayıs ayında yüzde 31'e geriledi. 

Almanya'da son 24 saatte korona virüsü vakalarının sayısı 1.455 artarak 3 milyon 717 bin 625'e yükseldi. Bu rakam, bir hafta önceki artışın yarısından daha az. Ülkede, ölü sayısı ise 137 artarak 90 bin 74'e yükseldi. (Sputnik)