Almanya'da koalisyon ortağı SPD'nin Genel Sekreteri istifa etti

Almanya'da SPD genel sekreterliğini bırakan Kühnert, "Görevim ve seçim kampanyası için gerek duyduğum enerjiye öngörülebilir bir gelecekte tekrar sağlığıma kavuşmak için ihtiyaç duyuyorum" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da Başbakan Olaf Scholz'un liderliğindeki 'trafik ışığı' federal koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel Sekreteri Kevin Kühnert'in görevinden istifa ettiği bildirildi. Kühnert, parti üyelerine yazdığı mektupta birkaç gün önce partinin eş başkanları Saskia Esken ve Lars Klinbeil’a görevinden istifa edeceğine dair bilgi verdiğini belirtti. Görevinden istifasına sağlık sebeplerini gerekçe gösteren Kevin Kühnert, "Görevim ve seçim kampanyası için gerek duyduğum enerjiye öngörülebilir bir gelecekte tekrar sağlığıma kavuşmak için ihtiyaç duyuyorum" ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLİĞİNE DE ADAY OLMAYACAK

Der Spiegel'in aktardığına göre, Kevin Kühnert, mektubunda sağlık durumu hakkında detaylı bilgi vermezken, Eylül 2025'te yapılacak genel seçimlerde de tekrar milletvekili adayı olmayacağını kaydetti. 2021'de milletvekili ve SPD Genel Sekreteri seçilen Kühnert, öncesinde SPD'nin gençlik teşkilatı olan Jusos'un genel başkanlığını yapmıştı.​​​​​​​ Kühnert, 2019 yılında Olaf Scholz ve Klara Geywitz'in karşısında Saskia Esken ve Norbert Walter-Borjans'ın SPD eş başkanı seçilmesinde önemli rol oynamıştı. Walter-Borjans, 2021 yılında kadar şu anki eş başkanlardan Esken ile birlikte eş başkanlık görevini yürütmüştü. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)