Almanya'da mültecilerin kaldığı yurtta yangın: 1 ölü, 20 yaralı

Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg şehir eyaletinde mültecilerin kaldığı bir yurtta yangın çıktı. Bir kişinin hayatını kaybettiği yangında 20 kişi de yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Hamburg kenti yakınlarındaki Bucholz beldesinde mültecilerin kaldığı yurtta çıkan yangında bir kişi yaşamını yitirdi, biri ağır 20 kişi yaralandı.

Almanya'nın t-online haber sitesinin aktardığına göre, polis sözcüsü, Bremer Caddesi'nde bulunan mülteci yurdunda çıkan yangında ölü bulunan kişinin büyük olasılıkla kundakçı olduğunun değerlendirildiği bilgisini verdi. Ölen kişinin kimliği ise henüz netlik kazanmadı. İtfaiye ve polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 44 yaşındaki bir polis memuru da vücudunun çeşitli bölgelerinde oluşan yanıklar sonucu ağır yaralandı.

SEKİZ YARALI HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

İtfaiyenin çok sayıda ekiple gelerek yangını söndürmesinin ardından, yangında yaralanan ve aralarında polis memurlarının da bulunduğu yaralılardan bazılarına olay yerinde müdahale edilirken sekizinin ise hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edildi. Ağır yaralanan polis memurunun da Hamburg'daki özel bir kliniğe sevk edildiği aktarıldı.

Yangında yaşamını yitiren ve kundakçı olduğundan şüphelenilen kişinin yanıcı bir madde döktüğü, ilk başta patlama yaşandığı belirtilirken, olayın detaylarıyla ilgili daha fazla bilgi paylaşılmadı. Konuya ilişkin açıklama yapan Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Belediye Başkanı Jan-Hendrik Röhse, yangın çıkan mülteci yurdunu kurtarmanın büyük ihtimalle artık mümkün olmadığını, yurdun baştan inşa edilmek durumunda kalınacağını anlattı.

Yangından kurtarılan mültecilerle ilgilenildiğini de kaydeden Röhse, bu kişilere yiyecek ve içecek sağlandığını, kendileri için kalacak bir yerin de ayarlanması gerektiğini ve olasılıkla psikolojik danışmanlık da sağlanmasının gerekeceğini belirtti. Yaklaşık 150 personelin katıldığı yangın söndürme çalışmaları, yerel saatle 16.00'da sona erdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)