Almanya'da üç şüpheli 'casusluk' iddiasıyla gözaltına alındı

Almanya'daki Federal Başsavcılık bir Ukraynalı hakkında yabancı bir istihbarat servisi adına bilgi topladığından şüphelenilen Ukrayna, Ermenistan ve Rusya vatandaşlarının gözaltına alındığını duyurdu.

Fotoğraf: Temsili/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yabancı bir istihbarat servisi için Almanya'ya gelerek bir Ukrayna vatandaşı hakkında bilgi topladığı iddia edilen üç yabancı ülke vatandaşı gözaltına alındı. Federal Başsavcılık, konuya ilişkin açıklamasında, bahsi geçen istihbarat servisi hakkında detay vermedi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 'casusluk' iddiasıyla gözaltına alınan kişiler, Ukrayna vatandaşı Robert A., Ermenistan vatandaşı Vardges I. ve Rusya vatandaşı Arman S. olarak açıklandı. Başsavcılık, bu üç şüphelinin Almanya'da kalan bir Ukraynalı hakkında bilgi toplamak üzere yabancı bir istihbarat servisi adına ülkeye geldiğini belirtti.

SORUŞTURMADA 'KAFE' DETAYI

Başsavcılığı açıklamasına göre, şüpheliler 19 Haziran'da, Frankfurt kentinde, hakkında bilgi toplamak istedikleri kişinin gideceğini düşündükleri bir kafeye gitmişti.

Almanya'da son dönemde 'casusluk' iddiaları ve bu şüpheyle yapılan gözaltı ve tutuklamalar sık sık gündeme geliyor. Faşist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin önceki dönem Avrupa Parlamentosu (AP) vekili Maximilian Krah'ın bir çalışanı da Çin için casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanmış, AP ofislerinde aramalar yapılmıştı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)