Alpay Özalan ve Ahmet Şık'a kınama cezası verildi

Tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay oturumunda çıkan saldırıdan dolayı AK Parti Milletvekili Alpay Özalan'a ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'a kınama cezası verildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AYM'nin tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek toplanan TBMM oturumunda yumruklu saldırı yaşandı. AK Partili Alpay Özalan'ın saldırısında iki vekil yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ ile grup başkanvekillerinin bir araya geldiği toplantıda muhalefet başkanvekilleri Alpay Özalan’a kınama ya da oturuma katılmama cezası verilmesini istedi. Bu konuda bir uzlaşıya yakın olunduğu ve ceza verilmesinin ardından görüşmeye devam edilebileceği ifade edildi. Ahmet Şık’a da kınama cezası verileceği kaydedildi.

Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan kavganın ardından Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ ilk arayı saat 14:54’te verdi. Grup Başkanvekilleriyle toplantı yapan Bozdağ, toplantı devam ederken kürsüye gelerek 4 kez oturumu açtı ve hemen ardından ara verdi. 15 dakika, 45 dakika, 20 dakika, 15 dakika olarak ilan edilen tüm aralar verilen süreden fazla sürdü. Kavganın sona ermesinin ardından Genel Kurul, yaklaşık 3 saat ara vermiş oldu. Verilen ara devam ederken milletvekilleri genel kurul salonu ve kulislerde bekleyişlerini sürdürüyor.

ŞIK VE ÖZALAN’A KINAMA

Meclis Genel Kurulu, verilen aranın ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yönetiminde açıldı. Kurtulmuş, temiz bir dil içerisinde meclis çalışmalarının devam etmesi gerektiğini söyledi. Muhalefet sıralarından “Alpay Özalan’a söyleyin” sesleri yükseldi.

Kurtulmuş, grup başkanvekillerinin uzlaşısıyla verilecek cezaları okuyacağını ifade etti ve bunun üzerine Ahmet Şık’a sözleri nedeniyle kınama, Alpay Özalan’a fiili nedeniyle kınama cezası verilmesi oylanarak kabul edildi.

Görüşmelerin yeniden başlamasının ardından ilk olarak SAADET Grup Başkanvekili Bülent Kaya söz aldı. Kaya konuşurken muhalefet sıralarından “Can güvenliği var mı?”, “Alpay’a dikkat edin” sesleri duyuldu,

(HABER MERKEZİ)