Altı kişilik aile havuza girerek yangıdan kurtuldu

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan Harun Yılmaz, ailesiyle kaldıkları evden yangın nedeniyle kaçarken bir villaya sığındıklarını ve buradaki havuza girerek alevlerden korunduklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manavgat'taki yangın bir haftadır yayılarak sürerken, altı kişilik Yılmaz ailesinin bir villanın bahçesindeki havuza girerek alevlerden kurtulduğu ortaya çıktı.

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan ve tarımla uğraşan Harun Yılmaz, geçen hafta iş yerinden yıllık izne ayrılarak üç çocuğu ve eşiyle gittiği baba evinde alevlerin arasında kaldıklarını anlattı. Yılmaz, ailesi ve Alzheimer hastası anneannesiyle bölgeden otomobille ayrılmaya çalıştıkları sırada alevler nedeniyle yakında gördükleri bir villanın bahçesine duvardan atlayarak sığındıklarını söyledi.

'BU HAVUZ OLMASA ÖLÜYORDUK'

Yılmaz, yanındakilerle buradaki yüzme havuzuna girdiklerini, alevlerin iyice yaklaşmasıyla sıcaklık artınca çocuklarını suya sokup çıkardığını anlattı. Saatler süren bekleyişin ardından oradan da kaçıp kurtulduklarını söyleyen Yılmaz, bölgenin söndürülmesinin ardından ailesiyle bekledikleri villaya tekrar gitti. 

kapi
Harun Yılmaz, kurtuldukları yere döndüğünde bu manzarayla karşılaştı. Fotoğraf: DHA

 

Yılmaz, "Arabayla buraya kadar geldim. Arkamdan çok kuvvetli bir şekilde yangın geliyordu. Kendimizi havuza attık. Üstümüzde alevler vardı. Çocukları havuza batıra çıkara hayatta kaldık. Son anda hayatımızı kurtardık. Bu havuz olmasaydı hepimiz ölüyorduk. Köyümüzde sağlam 5 ev kalmış sadece" dedi.

Havuzda yanmayız, diye düşünerek suya girdiklerini söyleyen Yılmaz, "Alevler bir anda sardı etrafımızı. Çocukları sürekli suya batırıp çıkarıyorduk. Çocuklarım hala şokta. Uyurken bile 'Yangın var. Ev yanıyor' diye bağırıp uyanıyorlar" diye konuştu. (DHA)