Altın Boğa Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından 2016 yılından bu yana devam eden TSPB Altın Boğa Ödülleri, sahiplerini buldu. Törende, 5 kategoride 20 dalda Altın Boğa Ödülü verildi.

Fotoğraf: X
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB), bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiği Altın Boğa Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Altın Boğa Ödülleri, sermaye piyasalarının gelişmesine, bilinirliğinin artırılmasına katkıda bulunmayı ve sektör profesyonellerinin başarı hikayelerini kamuoyunda görünür kılmayı amaçlıyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, TSPB Altın Boğa Ödülleri töreninde konuştu. TSPB’nin 28 Mayıs’ta yapılan olağan genel kurul toplantısında başkanlık görevini Pamir Karagöz’e devreden İbrahim Öztop’a teşekkür edip, QNB Finans Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Pamir Karagöz’e de yeni dönem için başarı dileyip “Sayın Pamir Karagöz ile de piyasamızı geliştirecek önemli projelere imza atacağız” dedi.

Gönül, bugün itibarıyla pay senedi yatırımcı sayısının, 8,5 milyon seviyesinde olduğunu belirterek, “2023 yılında 54 şirketin halka arzı gerçekleşti. Bu sayı ilk beş aylık süreçte 18 oldu.  Şirketler de piyasadan 2023 yılında 79,3 milyar TL, 2024 yılının ilk beş aylık döneminde de 40,3 milyar TL fon sağladı. İlk beş aylık süreçte, sadece halka arzlarla değil bunun yanında 17 şirket de bedelli sermaye artırım yoluyla piyasadan yaklaşık 13,5 milyar TL fon temin etti. 2024 yılının başından bugüne kadar borçlanma piyasasından sağlanan fon tutarı TL cinsinden yaklaşık 760,7 milyar TL’dir. Söz konusu fonun 263 milyar TL’si yurt içi borçlanma yoluyla 498 milyar TL’si yurt dışı borçlanma yoluyla sağlandı. 2024 yılının geri kalan kısmında da şirketlerin hız kesmeden sermaye piyasamızdan fon temin etmeyi sürdüreceğini tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sermaye piyasalarına yönelik yatırımcı ilgisinin yanı sıra şirketlerin de sermaye piyasalarına ilgi gösterdiğini söyleyen Gönül, “Sermaye piyasalarına yönelik ilginin artması, Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmak için sektör olarak var gücümüzle çalışma sorumluğu yüklüyor” dedi.