Altın Koza'nın jüri başkanı Tilbe Saran oldu

Oyuncu Güven Kıraç, müzisyen Feridun Düzağaç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner ve sinema yazarı Şenay Aydemir de festivalde jüri üyesi olarak yer alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 13-19 Eylül tarihlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenecek 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Tilbe Saran üstleniyor.

Oyuncu Güven Kıraç, müzisyen Feridun Düzağaç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner ve sinema yazarı Şenay Aydemir ise jüri üyesi olarak yer alacak.

Festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışma kategorilerinin yanı sıra dünya sinemasından örnekler, özel gösterim bölümleri, atölyeler, sergiler ve söyleşiler yer alacak.

JÜRİ HAKKINDA

Tilbe Saran

Profesyonel tiyatro yaşamına öğrencilik yıllarında, 1984'de Kenter Tiyatrosu'nda başladı. 1986'da Dormen Tiyatrosu'nda sahnelenen "Hangisi Karısı" oyunundaki rolüyle ilk ödülünü aldı. 1989-1995 yılları arasında İstanbul Belediyesi Tiyatroları kadrosunda sahneye çıktı. 1995 yılında Cüneyt Türel ve Işıl Kasapoğlu ile birlikte Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu'nu kurdu. 1995-2004 yılları arasında bu tiyatronun İstanbul, Beyoğlu'ndaki sahnesinde Türkiye prömiyeri yapan yedi oyununda başrol üstlendi. Fransa'daki Türkiye Sezonu çerçevesinde, 2009-2010 yıllarında Paris'te sahnelenen, "Sur Le Seuil – Eşikte" adlı oyunda rol alan sanatçı, metninin oluşmasından sahnelenmesine kadar katıldığı "Düğün" adlı oyunun yönetmenliğini üstlendi.

1985'ten bu yana tiyatro, sinema ve TV dizisi çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda seslendirme ve sunuculuk yapıyor. Halen Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Şenay Aydemir

Gazeteci, sinema yazarı. Halen Gazete Duvar ve Evrensel'de sinema yazarlığı yapıyor. Evrensel, Referans ve Radikal gazetelerinde muhabirlik, editörlük ve film eleştirmenliği yaptı. Evrensel Kültür, Milliyet Sanat, Arka Pencere, Altyazı ve Sinema Seven Mecmua başta olmak üzere birçok dergide eleştirileri yayımlandı. "60'ların Türk Sineması", "70'lerin Türk Sineması", "Reha Erdem Sineması: Aşk ve İsyan" ve "Marka Takva Tuğra" kitaplarına yazılarıyla katkı sundu. "Organik Bozukluk: 21. Yüzyılda Tembellik Hakkı" ve "100 Sinema Klişesi" adlı yayımlanmış iki kitabı bulunuyor.

Güven Kıraç

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 1986'dan beri televizyon dizileri, reklam filmi ve sinema filmlerinde rol alıyor. 1997 yılında Zeki Demirkubuz'un yönettiği ''Masumiyet'' adlı film ile ÇASON, MGD ve İsrail Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini aldı. Şiir ve resimle ilgilenen, "Hepimiz Aşkın Altında Oturuyoruz" adlı bir şiir kitabı var. "Yüz Buldum" adını verdiği ilk kişisel resim sergisini 2014 yılında, ''Suratla /Süratle" adlı ikinci sergisini 2015 yılında açtı. 

Feridun Düzağaç

Müzisyen ve oyuncu. 2014 yılında Radyo Boğaziçi "En İyi Rock Sanatçı'' ödülünü aldı. ''Gece 11.45'' ve ''2 Süper Film Birden'' isimli sinema filmlerinde de rol aldı, Aşk Tutulması isimli sinema filminde konuk oyuncu olarak bir doktoru canlandırdı. ''Derman'' ve ''Binbir Gece'' adlı dizilerde de aldı. ''Hadi Be Oğlum'' isimli sinema filminde kendi adı ile rol aldı.

Kıvanç Sezer

Yönetmen. "Turabdin'n Çocukları" belgeseli ile "Kaç Para" ve "Hera'nın Oyunu" adlı kısa filmlerle kariyerine başladı. İlk uzun metraj filmi "Babamın Kanatları" ile 23. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nden 7 ödül aldı. 4. Duhok Uluslararası Film Festivali, 22. Kolkata Uluslararası Film Festivali, 38. Festival des 3 Continents, 11. Cape Town Uluslararası Film Festivali olmak üzere yurtdışından da birçok ödülle döndü. İkinci uzun metraj filmi "Küçük Şeyler" ile 23. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde üç ödül aldı. 

Meryem Yavuz

Görüntü yönetmeni. 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Yılmaz Güney Ödülü'nü kazanan "Bilmemek" filminin görüntü yönetmeni. 2009 yılında Berlin Film Festivali Yetenek Kampüsü'ne kabul edilen Yavuz'un görüntü yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metrajlı film "İki Çizgi", dünya prömiyerini 65. Venedik Film Festivali'nin Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümünde yaptı. Uluslararası ilk gösterimlerini Berlin Film Festivali Forum bölümünde gerçekleştiren "Kumun Tadı" ve "Toz Bezi" filmlerinin de görüntü yönetmenliğini üstlendi. Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf, Video; Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon, Sinema bölümlerinde sinematografi dersleri veriyor. Yönetmenliğini yaptığı "Road to London" filmi dünyanın en prestijli görüntü yönetmenleri festivali Camerimage'da gösterildi.

Seray Şahiner

Yazar. BirGün Gazetesi, Ot Dergisi gibi mecralarda köşe yazarlığı yapıyor. ''Gelin Başı'', ''Hanımların Dikkatine'', ''Hepyek'' öykü kitaplarına, ''Antabus", ''Kul' adlı romanları ve ''Reklamı Atla'' adlı deneme kitabına imza attı. Yazdığı öykü ve romanlarla Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü, Yunus Nadi Öykü Ödülü ve Orhan Kemal Roman Ödülü'nü aldı. "Gelin Başı" kitabında yer alan öyküler Şehir Tiyatroları ve Tiyatro Boyalı Kuş tarafından sahnelendi. Tatbikat Sahnesi'nce sahnelenen Antabus ile Afife Tiyatro Ödülleri'nde Cevat Fehmi Başkut Özel ödülünü aldı.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)