Altın Portakal'da Çiğdem Mater ve Mine Özerden'e mesaj

Yapımcı Baran Seyhan, Altın Portakal Film Festivali'nde Çiğdem Mater ve Mine Özerden'e mesaj gönderdi: Onların yeri Bakırköy değil, Antalya Film Festivali'nde bu salondur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atalay Taşdiken imzalı "Hara" filmi, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Festivali kapsamında izleyicilerle buluştu. Filmin yapımcısı Baran Seyhan, filmin öncesinde Gezi tutukluları Çiğdem Mater ve Mine Özerden'e mesaj gönderdi. 

Seyhan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"İki tane meslektaşımız maalesef burada değil, Bakırköy'deler ama onların adına iki tane, ikonik olarak da anlamlı olan beyaz plastik sandalye var. Çiğdem Mater ve Mine Özerden için. Onların yeri Bakırköy değil, Antalya Film Festivali'nde bu salondur. Bundan sonra her gösterimde burada olamamalarına rağmen Çiğdem Mater ve Mine Özerden için o iki sandalye burada olacak."

Seyhan, film gösteriminin ardından yaptığı konuşmasında da Osman Kavala'yı andı. Kavala'nın 65'inci doğum günü olduğunu belirten Seyhan, Osman Kavala belgeselinin festival kapsamında gösterilmemesine tepki gösterdi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)