Altınok: Mirasyedi mi, emlak baronu mu?

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhur İttifakı Ankara adayı Turgut Altınok'un malvarlığını gündeme getirerek, "Acaba 'Keçiören Lordu' Altınok sahip olduğu emlaklar için ne kadar vergi ödemiş?" diye sordu.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimlerin en çok konuşulan konularından biri Cumhur İttifakı Ankara adayı Turgut Altınok'un malvarlığı oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve CHP'nin yeniden aday gösterdiği Mansur Yavaş'ın kendi malvarlığını açıklaması sonrası Altınok da mal bildiriminde bulunmuş ve Ankara’da 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu ve 25 tarlanın yanı sıra, aile şirketleri üzerine 67 ev ve 5 dükkanı “Babamdan kaldı” diye açıklamıştı.

Halihazırda açıklanan malların büyüklüğü konuşulurken gazeteci Murat Ağırel, Altınok'un Antalya’da 600 dairenin daha sahibi olduğunu iddia etti. Altınok, Now Haber muhabiri Gamze Dondurmacı’nın sorusuna da “daha önce, babadan kalan” diye cevap verdi. Sonra bunu yalanladı ve Ağırel’e dava açacağını söyledi. Ağırel de “Belgeler elimde, suç duyurusunda bulunmasını bekliyorum” diye meydan okudu.

'BAŞKA ŞEHİRLERDE DE VAR MI?'

Konuyu Yetkin Report isimli sitesinde ele alan gazeteci Murat Yetkin, "Merak ediyorum acaba Altınok’un başka şehirlerde de babadan miras kalan gayrı menkulleri var mı?" diye sordu.

"Başkenti yönetmeye aday Altınok: mirasyedi mi, emlak baronu mu?" başlıklı yazıda Yetkin'in aktardıkları şöyle oldu:

"Ben bu tartışmada iki devlet kurumumuzun bilgilerini açıklamasını bekliyorum.

Birincisi, tapu işlemlerinin bağlı bulunduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıdır. Altınok şahsı, ailesi ve aile şirketleri namına ne kadar taşınmaz sahibidir, en iyi onlar bilir. Bakanlık daha önce başında şimdi AK Parti’nin İBB adayı olarak CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkan Murat Kurum’a bağlıydı; şimdi Mehmet Özhaseki’ye bağlı.

İkincisi, vergi işlemlerinin bağlı bulunduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı; başında Mehmet Şimşek var. Şimşek, yerel seçimlerden -yani seçim ekonomisi bittikten sonra- ekonomik krizden çıkış için Orta Vadeli Program’ı (OVP) tam gaz uygulayacağını söylüyor. Vergiler OVP’nin önemli bir kesimini oluşturuyor.

Şimşek’in eli tutulmazsa, vergi affı, muafiyeti gibi yollara kalkışma yanlısı görülmüyor.

Ama şu anda da bütün vatandaşların vergi kayıtları deyim yerindeyse elinin altında. Acaba “Keçiören Lordu” Turgut Altınok sahip olduğu emlaklar için ne kadar vergi ödemiş?

Şimşek eğer isterse Altınok’un bütün taşınmazlarını öğrenip ona göre vergi durumu soruşturup tahsilat talimatını verebilir."

 

 

(HABER MERKEZİ)