Alvaro Morata Milan'a transfer oldu

İtalya Serie A ekiplerinden AC Milan, Atletico Madrid'den Alvaro Morata'yı kadrosuna kattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Transfer döneminin başında Fenerbahçe'nin de ilgilendiği EURO 2024 şampiyonu İspanya'nın ve Atletico Madrid'in golcüsü Alvaro Morata, Milan'a transfer oldu.

İtalyan devi, İspanyol futbolcuyla 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşme imzaladı. Milan isterse oyuncunun sözleşmesini 1 yıl daha uzatabilecek.

23 Ekim 1992'de Madrid'de doğan Alvaro Morata, Atletico'nun genç takımının ardından Getafe ve Real Madrid formalarını giydi. Sonrasında Juventus, Chelsea ve son olarak da Atletico Madrid'de oynadı. Kariyeri boyunca 506 maçta 172 gol kaydetti. 2 kez Şampiyonlar Ligi, 1'er kez ise UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası kazandı. Ayrıca 2 La Liga, 2 Kral Kupası, 1 İspanya Süper Kupası, 3 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupası ve 1 İngiltere FA Cup şampiyonluğu yaşadı.

İspanya milli takımıyla ise 80 maçta oynayıp 36 gol attı. EURO 2024 VE 2022/23 sezonu Uluslar Ligi şampiyonluğu kazandı.

Alvaro Morata, AC Milan takımında 7 numaralı formayı giyecek. Milan, Atletico Madrid'e bu transfer için 13 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

(SPOR SERVİSİ)

Etiketler Morata milan