Alzheimer ve demans hastaları 14 kurslu Yaş Alma Merkezi

İzmir'de Alzheimer ve demans hastaları dışında 55 yaşını geçmiş kişilerin de katılabildiği merkezde, spordan sanata, el sanatlarından dil eğitimine kadar birçok farklı alanda kurslar düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 55 yaş üstü bireylerin kabul edildiği Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer-Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezi'nde 14 farklı kurs düzenliyor. 

Merkezde çeşitli kuslara katılan kişiler, yeni hobiler edinmenin yanı sıra Alzheimer ve demanstan korunuyor. 

Spor, çini, cam altı boyama, transferci, İngilizce, akıl ve zeka oyunları, ritm, modern dans, drama, el sanatları, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korosu, resim ve takı olmak üzere 14 farklı kurs bulunan merkezde, aynı zamanda sağlık, fiziksel aktivite ve beslenme ile ilk yardım eğitimleri de veriliyor.

Alzheimer ve demans hastaları için dikkat ölçme ve spor etkinlikleri, fiziksel aktiviteler, psiko motor çalışmaları, maket yapımı ve ahşap boyama gibi günlük programların düzenlendiği merkezde, alzheimer ve demanslı bireylere bakım veren aile üyelerine de psikolojik destek uygulamaları yapılıyor.

Ulaşımları belediye tarafından tahsis edilen araçla sağlanan Alzheimer ve demans hastaları, Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri, özel ders öğretmenleri, gönüllü öğretmenler ve üniversite öğrencileri tarafından eğitim alıyor. 

Merkezin sorumlusu Tülay Hepoğlu, “Merkezimizde spor, çini, satranç, el sanatları, drama, vals, resim ve İngilizce gibi 14 kursumuz var. Alzheimer ve demansı geriletmek amacıyla burada çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Beyin geliştirici kurslar düzenliyoruz. Şu anda bin 150 üye ve 5 alzheimer-demans hastamız ile tam kapasite hizmet veriyoruz. Merkezimize kayıt olmak isteyenleri de geri çevirmeyip iletişim numaralarını alıyoruz. Gelmeyen üyelerimiz olduğunda kendilerine dönüş sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

MERKEZİN EN YAŞLI ÜYESİ: 'BU YAŞLARI GÖRDÜĞÜME GÖRE BURASI BANA İYİ GELMİŞ'

Merkezin en yaşlı üyesi olan 93 yaşındaki emekli pilot Kayhan Koçgir, şöyle konuştu:

“Buraya 2008’den beri geliyorum. Bu yaşları gördüğüme göre demek ki burası bana iyi gelmiş. Merkezde resim kursu ve koro çalışmalarına katılıyorum. Bir arkadaşım, demans nedeniyle vefat etti. Bu hastalığın tesirlerini biliyorum ve burada bulunmanın bu hastalık bakımından faydalı geldiğine inanıyorum. Herkesin bir veya birkaç hobisi olmalı ki hayatı renkli geçsin.”