Amasya KESK’ten Ekmekçioğlu direnişine destek

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ekmekçioğlu metal fabrikasında sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilere Amasya’dan destek geldi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - KESK’e bağlı Eğitim Sen Amasya, Merzifon ve Gümüşhacıköy şube üyeleri, fabrika önünde 53 gündür direnişte olan Ekmekçioğlu işçilerini ziyaret etti.

"Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller" gerekçesini ifade eden kod 29'la işten atılan emekçiler için gelen Eğitim Sen ve KESK üyeleri bir basın açıklaması yaptı.
Amasya Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ölgün yaptığı konuşmada, “29 no'lu kod çok önemlidir. İşten ayrılış bildirgesinde işten çıkış nedeni olarak 29 yazan bir işçi kıdem ve ihbar tazminatı alamaz. İşten çıkarılış nedeni kod 29'dan gösterilen işçi diğer koşulları taşısa da işsizlik sigortasından yararlanamaz. Bir başka işe girerken bir tür kötü sicili olarak görülmesine neden olabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bağlayıcı yasalar çerçevesinde derhal harekete geçmeli ve Ekmekçioğlu işçileri başta olmak üzere kod 29 ile işten çıkartılan tüm emekçilerin durumlarını hızlı şekilde incelemeye almalıdır. Yürütülen bu çalışma süresince de emekçilerin alın terleri ile oluşturulan, İşsizlik Fonu'ndan yararlanmaları sağlanmalıdır” dedi.