Amazon çalışanları ölürken uzay turistlerini öven Bezos'a tepki: 10 dakikalık astronot özentiliği daha mı önemli?

ABD'deki hortumda bir deposu çöken ve en az altı çalışanı ölen Amazon'un sahibi Jeff Bezos, arama çalışmaları sürerken uzay turizmi şirketiyle ilgilenip gülen fotoğraflarını yayımladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de altı eyaleti birden etkisi altına alan tarihi hortum felaketinde 100'e yakın kişinin öldüğünden endişe edilirken, bir deposu çöken ve en az altı çalışanını kaybeden Amazon'un CEO'su Jeff Bezos sosyal medyanın hedefinde. Amazon'un çöken depoda kaç işçinin bulunduğunu yetkililere bildiremediği ve ölenler olduğu bilinen saatlerde uzay turizmi şirketi Blue Origin'in son yolcularını kutlaması tepki çekti.

BEZOS UZAY KARŞILAMASINDA...

Bezos, cuma günü yaşanan hortumda en az altı Amazon çalışanının ölmesinden saatler sonra New Shepard isimli roketle uzaya 10 dakikalık bir yolculuk gerçekleştiren altı kişiyi indikleri Teksas'ta karşıladı. Roketin kapısını "Hoşgeldiniz" diyerek bizzat açan Bezos, sabah saatlerinde de Instagram hesabında altı kişilik mürettebatla bir masada gülerken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıp "Bu sabah eğitim merkezinde mutlu mürettebatla" diye yazmıştı.

KAÇ ÇALIŞAN OLDUĞUNUN BİLGİSİNİ VEREMEDİLER

Bezos'un Illinois eyaletinin Edwardsville kentindeki Amazon deposunun hortumda çatısının uçup iki duvarının yıkılması sonrası uzay turizmiyle daha çok ilgileniyor görünmesi tepki çekti. Amazon deposunda en az altı işçinin öldüğü, 45 işçinin kurtulduğu ve şirket yetkililerinin kurtarma ekiplerine içeride kaç işçi bulunduğuna dair net bir bilgi veremediği belirtilirken, Bezos sosyal medyanın hedefindeydi.

Hortum sırasında Amazon deposunun yaklaşık 30 santimetre kalınlığındaki iki duvarı çöktü ve çatısı uçtu.

'10 DAKİKALIK ASTRONOT ÖZENTİLİĞİ İÇİN...'

Bir kullanıcı "Bence mide bulandırıcı. Jeff Bezos Illinois'daki deposunda felaket yaratan hortumda ölenler hakkında HİÇBİR ŞEY söylemedi. Ama tabii, gidin 10 dakikalığına astronot özentiliği yapın. Gerçek dışı" mesajını paylaştı.

Bir diğer Twitter kullanıcısı, "Jeff Bezos utanmalı. Bugün Batı Teksas'taydı! Çalışanları öldü! Bir buçuk saatlik bir uçuş ve havalimanından 30 dakikalık bir araba yolculuğu ile dandik şekilde inşa edilmiş Amazon deposunu ziyaret edebilirdi" diye yazdı. Bir diğer kullanıcı ise iklim krizi ile bağlantıyı vurgulayarak, "Bezos'un bu sabah, Amazon çalışanları dün gece aralık ayında nadir görülen bir hortumda ölmüşken karbon salan roketini fırlatmasından sonra öfkeme hâkim olmakta gerçekten zorlanıyorum" diye tepki gösterdi.

TEPKİLERDEN SONRA BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

Bezos ise tepkilerin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Edwardsville'den gelen haberler trajik" diyerek hayatını kaybeden çalışanlarının ailelerine başsağlığı diledi; Amazon ekibinin ailelere destek verdiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)