Amazon şirketi Covid'e yakalanan işçiyi 'iyileşemediği' için kovmuş

ABD'de işçilerin ücretli Covid izinlerini kaldırdığını duyuran Amazon'un bir çalışanını ise etkisi uzun süren virüse yakalanması nedeniyle işten çıkardığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski bir Amazon çalışanı Covid'e yakalandıktan sonra testinin negatife dönmesi geciktiği için işten atıldığı gerekçesiyle şirkete dava açtı. 29 yaşındaki Brittany Hope, şirketin hastalığa yakalandıktan sonra maaşını ödemediğini belirterek dava açarken tazminat talebinde de bulundu.

Amazon'un moda markası The Drop in Manhattan'ın eski marka müdürü olan Hope, işe alındıktan dört ay sonra ve koronavirüs ABD'de yayılmaya başlamadan birkaç hafta önce, 3 Şubat 2020'de grip teşhisi konulduktan sonra hastaneye kaldırıldığını söyledi. Hope, çok daha sonra Covid’e ve uzun Covid’e yakalandığını anladığını aktardı. 

'İZİN SÜRECİNİ YÖNETEMEDİ'

Amazon'un iş e-postasına ve portalına 12 Mayıs 2020 tarihli tıbbi izin talebini ilettikten sonra erişimediğini aktaran Hope, Amazon'un iki ay sonra "işten ayrılma" nedeniyle onu kovduğunu ve maaşların fazla ödendiği iddiasıyla 12 bin 273 dolar faturalandırıldığını söyledi. Yapılan şikayette, "Hope, şiddetli uzun süreli COVID semptomları nedeniyle şirketin izin sürecini yönetemedi" denildi.

Hope, pandemi etkisini gösterdikten ve günde 17 saat çalışmaya başladıktan sonra intihar düşüncelerinin başladığını ve fiziksel sağlığının bozulduğunu söyledi. Hope'un avukatı Alex Berke, makul bir uzlaşma sağlanamamasının birçok Amerikalı ve Amazon çalışanı için oldukça tanıdık olduğunu aktardı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Amazon uzun Covid