Amedspor Turhan Özyazanlar'ı andı

Altı yıl önce bugün saha kenarında fenalaşarak vefat eden teknik direktör Turhan Özyazanlar anıldı. Özyazanlar, Amedspor'u 2012-13 sezonun bitime 7 hafta kala şampiyon yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Amedspor, kulübü 2012-2013 sezonunda Avrupa'nın en erken şampiyonu yapan eski teknik direktörleri Turhan Özyazanları sosyal medyadaki veda mesajıyla andı. Kulüpten yapılan açıklamada "6 yıl önce bugün, 24 Ekim 2015... Eski teknik direktörlerimizden Turhan Özyazanlar vefat etti. 2012-13 sezonunda ligin bitimine 7 hafta kala takımımıza Türkiye ve Avrupa çapında en erken şampiyon olma unvanını kazandıran saygıdeğer hocamızı rahmet ve özlemle anıyoruz" denildi.

Özyazanlar yönetimindeki Amedspor 2012-2013 sezonunda 12 maçta 12 galibiyetle profesyonel liglerdeki en iyi başlangıç rekorunu kırmıştı.

Özyazanlar, Bandırmaspor teknik direktörü iken Kahramanmaraşspor maçının 70. dakikasında saha kenarında fenalaşmış, kulüp doktoru Zafer Yılmaz'ın müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılmıştı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Özyazanlar'ın, kalbindeki aort diseksiyonu nedeniyle vefat ettiği açıklanmıştı.

 

TURHAN ÖZYAZANLAR KİMDİR?

Fenerbahçe'nin altyapısında Lüleburgazspor'da futbol oynayan Turhan Özyazanlar, İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki eğitimine devam etmek için futbolculuk kariyerini sonlandırdı. 1987 yılında, 2. Lig'de mücadele eden İstanbul DSİ'nin teknik direktörlüğünü yapmaya başladı. Daha sonra bugün Başakşehir Futbol Kulübü adını alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a geldi ve 1994'e kadar antrenör olarak görev yaptı. Daha sonra birkaç kez daha bu kulübe döndü. Özyazanlar ayrıca, Öz Sahrayıceditspor, Yalovaspor, Eyüpspor, Alibeyköyspor, İstanbul Güngörenspor, Samsunspor, Amedspor, Sarıyer, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Bandırmaspor'da görev yaptı. (HABER MERKEZİ)