Amerikalı sosyalistler: NATO Ukrayna'da savaşı tırmandırıyor

ABD'de sosyalistler Ukrayna savaşına karşı barışçıl çözüm çağrısıyla eylemler düzenliyor. Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi, "Vergilerimiz savaş makinesine değil barınma, sağlık, eğitime harcanmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi (PSL) NATO'nun Doğu Avrupa ülkelerini daha fazla silahlandırarak Ukrayna savaşını tırmandıran adımlar attığını savunuyor. PSL üyeleri ülke genelinde savaşa karşı barışçıl ve diplomatik çözüm çağrısıyla çalışmalar yürütüyor ve eylemler düzenliyor. California eyaletinde bulunan San Diego kentinde benzer bir çalışma yürüten PSL üyeleri, NATO'nun bölgede "uçuşa yasak bölge" ilan edilmesine yönelik herhangi bir adım atmadığı ancak bunun gerçekleşmesi durumunda ABD'nin askerleriyle savaşa gireceğini belirtti.

PSL'nin haber sitesi Liberation News, PSL üyeleriyle görüştü. Habere göre, PSL üyeleri savaşın sürmesi halinde Ukrayna hava sahasının "uçuşa yasak bölge" ilan edilme olasılığına dikkat çekerek konuyla ilgili ülke çapında 50 binden fazla bildiri dağıttı. "Uçuşa yasak bölge kararı, ABD savaş uçaklarının Rusya uçaklarını düşürmesi anlamına geliyor" diyen sosyalistler, Irak, Libya ve Yugoslavya'da "uçuşa yasak bölge" kararlarının binlerce sivili öldürdüğünü hatırlattı.

San Diego'nun College Area bölgesinde "NATO'yu dağıtın. Askerleri eve getirin" başlıklı eylem düzenleyen PSL üyeleri, bölgedeki dokuz askeri üssün de kapatılmasını istedi.

'VERGİLERİMİZİN YARISI SAVAŞA GİDİYOR'

PSL'nin California 51'inci bölgesi kongre adayı Jose Cortes eyleme katılan isimlerden biri. Pentagon'un Ukrayna'da aşırı sağcı gruplara destek dahil olmak üzere milyarlarca dolar harcadığını belirten Cortes, "Vergilerimizin yarısı eğitime değil savaş makinesine gidiyor. Bunun yerine herkes için barınma, sağlık, eğitim ve gıda güvencesi sağlanmalı" dedi. 

Siteye konuşan Cortes şöyle devam etti: "İnsanlar barınma ve sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılırken havamızı ve suyumuzu kirleten milyarlarca dolarlık askeri harcamalar yapılıyor. Bu kâr hedefli savaş sisteminin doğasında bulunan çelişkilerin açık bir göstergesi."

San Diego'dan bir başka PSL üyesi David Zimmerman ise "Üçüncü dünya savaşını tırmandırmak değil, barışı müzakere etme zamanı" dedi. 

Haberde, "Emperyalistlerin savaş dürtüleri olduğu müddetçe sosyalistler ve anti-emperyalistler, savaşın ve sömürünün olmadığı bir dünya için mücadele edecekler" denildi. (DIŞ HABERLER)