10 Ekim Katliam Davası heyeti 3’üncü kez değişti

HSK Kararnamesi ile 10 Ekim Katliamı Davası’na bakan Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı ve bir üyesinin görev yeri değiştirildi. Bu değişiklik, davadaki üçüncü heyet değişikliği oldu.

Abone ol

ANKARA – Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararnamesi ile 10 Ekim Gar Katliamı Davası’na bakan Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı ve bir üyesinin görev yeri değiştirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle adli ve idari yargıdaki 3 bin 423 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. HSK kararnamesiyle 10 Ekim Gar Katliamı Davası’na bakan Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı ve bir üyesinin görev yeri değiştirildi. Bu değişiklik, katliam davasındaki üçüncü heyet değişikliği oldu.

MA'nın haberine göre, IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda düzenlediği ve 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısına ilişkin davaya bakan Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Kerim Coşkun Antalya’ya, üyesi Şeref Sezer ise Elazığ’a atandı.

10 Ekim Katliamı davasına bakan ilk heyette yer alan mahkeme başkanı Selfet Giray Yargıtay’a atanmış; Giray’ın yerine, aynı heyette bulunan Ömer Ünal getirilmişti. Daha sonra da Ömer Ünal ve heyetteki Erhan Karakaya Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na, duruşma savcısı Adnan Gümüş de Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanmıştı. (HABER MERKEZİ)