10 Ekim protestosu yüzünden hapishaneye gönderildi

Artvin Halkevi Başkanı Dursun Ali Koyuncu'ya, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nı protesto etmesi gerekçe gösterilerek 1 yıl üç ay hapis cezası verilmişti. Koyuncu bugün hapse gönderildi.

Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamı’nı protesto ettiği için hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen Artvin Halkevi Başkanı Dursun Ali Koyuncu bugün  hapishaneye gönderildi. Artvin Demokrasi Güçleri, Koyuncu’nun hapishaneye girişi öncesi Artvin otoparkının önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Artvin Demokrasi Güçleri adına Artvin ÖDP ilçe başkanı Kamil Güven okudu.

Kamil Güven basın açıklamasında "katliamın ardından ülkenin dört bir yanında insanların sokaklara çıktığını" hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Yüzlerce Artvinli barış taleplerini dile getiren, saldırıyı kınayan, devletin ihmali varsa bununda araştırılmasını talep eden bir yürüyüş gerçekleştirdi. İnsan olan her kişinin duyduğu öfkeyi haykıran, her demokratik ülkede olması gereken bir duruşu yüzlerce Artvinli o gün göstermişti. Ancak aynı medeni ve vicdanlı duruşu bu ülkenin yargısı gösterememiş, her demokratik ülkelerde kitlelerin öfkesini özgürce, demokratik sınırlar içerisinde göstermesine ön ayak olunurken, savcılık insanların öfkesine ve acısına tuz basacak soruşturma başlatmıştı. Bizler acımızı ve öfkemizi haykırırken, katliamcılardan hesap sorulsun derken, bu ülkenin savcıları boş durmamış hemen hakkımızda dosyaları hazırlamış ve 6 arkadaşımızı hakim karşısına çıkartmıştı. Mahkeme 6 arkadaşımıza 15 ay, yine arkadaşlarımızdan iki kişiye ek olarak 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçundan' 18 ay ceza vermiş temyiz mahkemesi ise cezaları onamıştı. Üstelik hakim karşısına çıkan 6 kişi, bombalı saldırı esnasında Ankara Garı önünde bulunan arkadaşlarımızdır. Bu durumun katliamı gerçekleştirenleri ödüllendirmek ve benzer olası saldırılara da zemin hazırlamak olduğunu ifade eden Güven “Çünkü saldırıya maruz kalanları, saldırıyı kınayanları cezalandırılmak saldırı hazırlığında olanları cesaretlendirmektedir” dedi.

Güven, sözlerini ceza alan 6 kişinin yanında olduklarını ifade ederek sonlandırdı. (Kaynak: sendika.org)