10 Ekim'in ardından 22. buluşma

Ankara katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları 22. kez saldırının gerçekleştiği yerde buluştu. 10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, "Bu meydanın adı '10 Ekim Barış Meydanı' olmalıdır" dedi.

Abone ol

ANKARA - 102 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı Ankara Gar katliamının üzerinden 22 ay geçti. 10 Ekim Barış ve Demokrasi Mitingi sırasında hayatını kaybedenler ve yaralananlar katliamın gerçekleştiği Ankara Garı önünde anıldı. 10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği'nin çağrısıyla bir araya gelen aileler saygı duruşunun ardından "10 Ekim'i unutma, unutturma", "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganlarıyla katliamı lanetledi.

KATLİAM DAVASININ 5'İNCİSİ 25-26 EYLÜL'DE

Ankara Gar Katliamı davasının 5'inci duruşması 25-26 Eylül 2017 tarihlerinde Ankara Adliyesi'nde görülecek. Anma töreninde konuşan  10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun katliam sanıklarının yargılandığı davaya desteğin  çok önemli olduğunu belirterek katılımın artması çağrısı yaptı. Katliamı önlemesi gereken kurumların ve siyasal sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirten Çoşgun şöyle devam etti:

"Katliam anında nefes almakta güçlük çeken yaralıların ve onlara yardım etmeye çalışanların üzerine biber gazı sıkanlar, ambulanslardan önce TOMA gönderen bir kamusallık bu ülkenin toplumsal vicdanında mahkum edilecektir."

'10 EKİM BARIŞ MEYDANI'

Demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı anma töreninde  10 Ekim ve diğer katliamların unutulmaması, yapılan anma etkinliklerine katılma çağrısı yapıldı. Ankara Garı önündeki meydanın 'Emek, Barış ve Demokrasi' temasıyla şekillendirilip anıtlaştırılması gerektiğini belirten Çoşgun  "Burada yitirdiklerimizin talepleri, ilkeleri ve mücadeleleri bu alanda karşılık bulmalıdır. Bu meydanın adı '10 Ekim Barış Meydanı' olmalıdır" dedi.