10 metrekarelik atölyesinde çocuklara ücretsiz resim dersi veriyor

Ressam Başarır çocuklara ücretsiz resim dersi veriyor. Atölyesinde 14 öğrencisi var.

Abone ol

DUVAR - Muğla'da ressam Ali Rıza Başarır, kurduğu 10 metrekarelik resim atölyesinde çocuklara ücretsiz resim eğitimi vererek onların kötü alışkanlıklardan uzak büyümesine katkı sağlamaya çalışıyor.

Küçük yaşlardan itibaren ilgilenmeye başladığı resim sanatında kendisini geliştiren 67 yaşındaki Ali Rıza Başarır, 2000 yılında emekli olduktan sonra Seydikemer ilçesine yerleşti ve çalışmalarıyla çok sayıda resim sergisi açtı.

Ressam Ali Rıza Başarır.

Sanatın kişiler üzerindeki olumlu etkisini yakından gözlemleyen Başarır, ücretsiz resim eğitimi vermeye başladı. Her ortamı, her fırsatı çocuklar için avantaja dönüştüren Başarır, kahvehanelerde, kafelerde öğrencilere eğitim verdi.

Daha çok çocuğa ulaşmak için 10 metrekarelik sanat atölyesi kuran Başarır, atölyesinde 14 öğrenciye eğitim veriyor.

BORÇLA KURULAN ATÖLYE

Borçla kurduğu atölyeyi resim galerisi ve sanat atölyesi şeklinde geliştirmeyi amaçladığını anlatan Başarır, "Yaşları 8 ile 17 arasında değişen öğrencilerim var. Onların başarılarıyla mutlu oluyorum. İnşallah öğrencilerin ilk sergisini de atölyede açacağız" dedi.

.

Kurduğu atölyeyle çocukların internet ya da bilgisayar başında boş zaman geçirmelerinin de önüne geçtiğini belirten Başarır, "Uğraşı olan çocuklar kötü alışkanlıklardan da uzak duruyor. Amacım elimden geldiği kadar dürüst ve düzgün çocuklar yetiştirmek. Bu gönül işini gönülden yapıyorum. Bazen aileler de destek veriyor" diye konuştu. (AA)