100 yıllık zeytinliği imara açtılar: Tanesi 6 bin TL

Vakıflar Genel Müdürlüğü, konut yapımı için zeytinliği ihaleye çıkardı. 100 yaşındaki zeytin ağaçlarının tanesine 6 bin TL bedel biçildi.

Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün imza attığı anlaşıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2023 yılında Balıkesir Edremit’te bulunan zeytinlik için “kat karşılığı yapım ihalesi” düzenledi. Avcılar Mahallesi’ndeki yaklaşık 8 bin metrekare büyüklüğündeki zeytinliğe 48 dairelik dört blok inşa edileceği açıklandı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, ihale ilanında konut inşa edilecek alandaki ağaçların durumuna dair de bazı bilgilere yer verildi. İlanda, alanda “Daha önce 100 yaş civarında 115 zeytin ağacının yer aldığı, yeni kayıtlara göre ise 71 zeytin ağacının bulunduğu” ifade edildi. Konut yapılması için “Uygun olan ağaçların sökülerek başka bir alana dikilmesi; durumu, mevsim koşulları ve diğer nedenlerle dikimi müsait olmayan ağaçlar için de ağaç başı 6 bin TL’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ödenmesi” istendi.

3 Mart 2023 tarihinde düzenlenen ihaleyi kimin aldığı ise açıklanmadı. Uydu görüntülerinde de alandaki ağaçların kesildiği veya söküldüğü anlaşılıyor. 

(HABER MERKEZİ)