11 işçiyi işten çıkaran işveren, üretim durunca geri adım attı

Kocaeli'deki Gökay Kalıp fabrikasında, Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan 11 işçi, üretimi durdurma eylemleri sonrasında işe geri alındı.

Abone ol

KOCAELİ - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Gökay Kalıp fabrikasında çalışan işçiler, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 Nolu Şubesi'nde örgütlendi. Sendika yetki başvurusu yaptıktan ve yetki tespiti işverene ulaştıktan sonra 18 Eylül Çarşamba günü 11 işçi işten çıkarıldı.

Sendika üyesi işçiler, bunun üzerine üretimi durdurma eylemleri gerçekleştirerek arkadaşlarının işe geri alınmasını talep etti. Gökay Kalıp işvereniyle bugün anlaşmaya sağlandı ve işten çıkarılan işçilerin geri alınmasını kabul edildi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 Nolu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, süreçle yaşanan süreçle ilgili yaptığı açıklamada, "Atılan üyelerimizin tekrar işbaşı yaptırılması ve sendika haklarına saygı gösterilmesi adına yaptığımız eylem ve müzakereler sonucunda, üyelerimizin tekrar işbaşı yaptırılması ve sendika yetkisine itiraz edilmeyecek olması hususunda işveren ile karşılıklı anlaşılmıştır. Sendikasıyla bütünleşen üyelerimize, genel örgütlenme sekreterimize, merkez yönetim kurulumuza dolayısıyla emeği geçen tüm kadrolarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.