11 yaşındaki Armed 5 eserle Bodrum Sanat Fuarı'na katıldı
Bodrum Sana Fuarı'nın (Bodrum Art Fair), ikinci edisyonu sanatseverleri konuk etmeye devam ediyor. Fuara bu sene 5 yağlı boya eseriyle 11 yaşındaki ressam Armed Aygün katıldı.
BODRUM - Bodrum Belediyesi’nin de destekleriyle 21-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezi’nde devam eden Bodrum Sanat Fuarı'nın ikinci edisyonuna 40 galeri, 500 sanatçı ile katılırken, yaklaşık 4 bin sanat eserin de sanatseverlerle bir araya geliyor.
11 YAŞINDAKİ RESSAM USTA SANATÇILARLA AYNI SAHNEDE
Fuarda önceki yıl yer alan 6 yaşındaki Monika Kaya’dan sonra bu yıl da 11 yaşındaki Armed Aygün, katıldı. Bodrum’da yaşanan 11 yaşındaki Armed Aygün, 5 tane yağlı boya eseriyle fuara katılım gösteriyor.
11 yaşındaki Armed Aygün’ün resim ile olan ilişkisi küçük yaşlarda başlamış. Armed, henüz 5 yaşındayken resim sanatına merak salmış. Armed, ilk olarak boyama kitaplarıyla boyama yaparak resme başlamış. İlerleyen zamanda kare kalem çalışması yapmaya başlayan Armed, ailesinin de yönlendirmesiyle sanat kurslarına gitmiş. Armed, aldığı eğitim sonrası yağlı boya resimlerine yönelmiş. Profesyonel düzeydeki ilk sergisine katılan Armed, manzara ve doğa resimleri çiziyor.
Fuara katılım sürecine ilişkin konuşan Armed Aygün, “Aslında bu tip yerlerde olmayı hep istiyordum. Ben resim yapmayı seviyorum. Resim çizerken bazen doğal yapıyorum bazen de önüme bir fotoğraf alıyorum. Ama kendi tasarladıklarımı da katıyorum. Düşündüklerimi resmetmeye çalışıyorum. 5 tane resmim var sergide. Çok heyecanlıyım. Hep böyle olmasını istiyorum. Bu sergide elde edeceğim geliri eğitimim için kullanacağım. Resmim yapmak güzel” ifadelerini kullandı.
BODRUMLU SANATÇILAR İLGİ GÖSTERDİ
Sanat-ı Ala, Bodrum Sanat Fuarı'nda yer aldı. Bodrum'un yerel sanatçılarına da yer veren Sanat-ı Ala, fuarda A. Didem Pekdemir'in eseri "BEN" ile sanatseverlerle buluştu. Sanatçısı A. Didem Pekdemir, ünlü tiyatro sanatçısı Atila Pekdemir'in kızı olarak, sanatsal mirasını yeni nesillere aktarıyor. "BEN" adlı eseri, sanatçının içsel yolculuğunu, karmaşık hayat içinde parlamayı bekleyen bir ışık keşfetme arzusunu ve Doğa Ananın rehberliğinde bu şekilde sarılma seçimini anlatıyor. Pekdemir, bu eserle uygulanan kendi içlerindeki ışın görmeleri ve kendilerinden bir yansıma bulmaları için ilham almayı amaçlıyor.
A. Didem Pekdemir; aynı zamanda Bodrum’da yerel üreticiler ile ilgili pek çok Festival ve etkinliğinde organizasyonunu düzenlediğini dile getirerek, Özellikle Bodrum Mandalini, Organik doğal tarım ve küçük üreticilerin el emekleri ile ilgili etkinliklere öncülük ederek farkındalığa dikkat çekmek için Bodrum’un yerel değerlerini ayakta tutmaya çalıştığını belirtti. Abay Galesi kurucusu Ayşegül Abay, fuardaki katılım hakkında şunları dile getirdi: "Sanat-ı Ala olarak, Bodrum'un yerel sanatçılarına destek vermekten büyük gurur duyuyoruz. Bodrum Sanat Fuarı'ndaki varlığımız, bu değerli sanatçıların ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Bodrum'un sanat sahnesini görmek için bir fırsat sunuyor."