12 yaşındaki çocuk başörtüsünü çıkarmaya zorlandı

Kanadalı bir havayolu şirketine ait bir uçakta yalnız seyahat eden 12 yaşındaki bir çocuğun başörtüsünün çıkarılmaya zorlandığı iddia edildi. 12 yaşındaki Fatima Abdelrahman bütün güvenlik noktalarını geçmesine rağmen uçağın kapsında durdurulduğunu ve baskılar yüzünden başörtüsünü çıkardığını söyledi.

Abone ol

DUVAR- Kanada havayolları şirketi Air Canada'ın San Francisco'dan Toronto'ya giden uçağında bir personelin 12 yaşındaki bir çocuğu uçağa girmeden önce kenara çekip başörtüsünü çıkarmaya zorladığı iddia ediliyor. 12 yaşındaki Fatima Abdelrahman adlı çocuk havayolunda tüm güvenlik noktalarından geçmesine rağmen uçağa bindiği sırada kapıda görevli tarafından başörtüsünü çıkarmasının istendiğini söylüyor.

Olay, 1 Ağustos'ta San Francisco Havaalanı Uluslararası Havaalanında meydana geldi. Kanada'da squash yarışmasına katılmayı planlayan 12 yaşındaki Abdelrahman tek başına yolculuk yapacaktı. Uçağa gelene kadar tüm güvenlik kontrollerinden geçtiğini ifade eden Abdelrahman kapıda durdurulduğunu söyledi. Baskı yüzünden başörtüsünü çıkardığını ifade eden Abdelrahman kendisinin başörtüsünü çıkarması için bir odaya götürüldüğünü söyledi.

'TEK BAŞINA YAPTIĞI İLK YOLCULUĞU MAHVETTİNİZ'

Fatima Abdelrahman'ın kızkardeşi Sabreen Abdelrahman'da Twitter'dan havayolu şirketine ulaşarak kardeşinin tek başına yaptığı ilk havayolu deneyimini mahvetmekle suçladı. Abdelrahman, "Air Canada benim 12 yaşındaki kardeşimi 758 sefer sayılı uçağında neden bir kenara çekerek başörtüsünü çıkarmasını istediğini lütfen açıklasın" dedi. (DIŞ HABERLER)