12 yaşındaki çocukla evlenen istismarcı tutuklandı!

12 yaşındaki çocukla evlenen Y.Ö. tutuklandı. Çocuğun istismar sonucu hamile kaldığı ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - Adana'da 12 yaşındaki kız çocuğu ile evlenen ve cinsel istismar sonucu çocuk sahibi olan Y.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

2012'de ailesi ile birlikte Suriye'den Türkiye'ye gelip Adana'ya yerleşen H.A.N. şu anda 14 yaşında. 12 yaşındayken zorla kendisi gibi sığınmacı olan Y.Ö. ile evlendirildi.

Y.Ö. tarafından cinsel istismara maruz bırakılan H.A.N. hamile kaldı ve 13 yaşında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

H.A.N.'nin zorla evlendirildiği ve cinsel istismara maruz bırakıldığı geçtiğimiz hafta hastalanan bebeğini Seyhan ilçesindeki Barbaros Mahallesi'nde bulunan aile sağlığı merkezine götürmesiyle ortaya çıktı. H.A.N.'ın yaşını fark eden görevli doktor, durumu polise bildirdi. Tedavi sonrası sağlık merkezinden ayrılan H.A.N. ve zorla evlendirildiği Y.Ö. yaşadıkları evde bulundu.

H.A.N., ifadesinde 2 yıl önce Y.Ö. ile zorla evlendirildiğini söyledi. Gözaltına alınan Y.Ö. ise H.A.N. ile "rıza" doğrultusunda evlendiklerini belirterek suçlamayı reddetti. Yusuf Ömer, 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. H.A.N. ve bebeği ise ailesine teslim edildi. (ADANA/DHA)