123 yıllık Büyükada Rum Yetimhanesi'nin içi görüntülendi

Restorasyon projeleri hazırlanan Büyükada Rum Yetimhanesi'nin için uzun bir aradan sonra ilk kez görüntülendi. Restorasyon için 20 milyon Euro'luk bütçe gerektiği belirtildi.

DUVAR - Fransız Mimar Alexander Vallaury tarafından 1898'de inşa edilen İstanbul Büyükada'daki 'Prinkipo Palas' oteli, ruhsat verilmemesi üzerine 1900'lerin başında bir Rum tarafından satın alınarak, yetimhane olarak kullanılması şartıyla Fener Rum Ortodoks Patrikhanesine bağışlandı. Tarihi yapı, 1964'te kapısına kilit vurulana kadar yaklaşık 6 bin Rum yetime yuva oldu. 57 yıl önce kaderine terk edilen Büyükada Rum Yetimhanesi için ilk adım 2020 yılının ağustos ayında, İBB İştiraklerinden BİMTAŞ tarafından atıldı. 

Haberin Devamı
Kimler borçlarını yapılandırabilecek? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri Tam liste belli oldu: Sahte gıda ürünü satan markalar halka açıklandı Kiralar uçtu: 10 ilde ortalama fiyat asgari ücreti geçti Benzin ve motorine zam geldi: 2 Ekim 2024 güncel akaryakıt fiyatları