1,4 milyarlık talih kuşu

İngiltere’deki Milli Piyango kuruluşu, cuma günü yapılan çekilişte kimliği açıklanmayan bir kişinin yaklaşık 1,4 milyar TL’lik (33 milyon sterlin) EuroMillions ikramiyesini kazandığını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'den satın alınan tek bir bilet, beş ana numaranın yanı sıra iki Şanslı Yıldızlar'ı da tutturarak 1, 381 milyon TL (33.078.306,60 £) kazandı. Dün akşamın kazandıran numaraları 11, 13, 29, 31 ve 47 olurken Şanslı Yıldızlar ise 01 ve 11 oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Milli Piyango İdaresi'nin kıdemli kazananlar danışmanı Andy Carter, şanslı kazanan için bunun "inanılmaz bir gece" olduğunu söyledi.

Carter, "Bu geceki 33 milyon sterlinlik muhteşem EuroMillions ikramiyesini kazanan bekar bir İngiliz bilet sahibi için ne muhteşem bir gece. Aya başlamanın ne harika bir yolu..." şeklinde konuştu.

Herhangi bir Milli Piyango oyununu oynayan kişilerden, Milli Piyango tarafından finanse edilen projeler için her hafta 30 milyon sterlin gelir elde ediliyor.

Bu para, ülke çapındaki projelerin finansmanına yardımcı oluyor. Bugüne kadar Birleşik Krallık genelinde hem büyük hem de küçük projeleri destekleyen 690.000'den fazla projeye hibe verildi.

Yine İngiltere'den HPMD34450 referans numaralı bir diğer bilet ise Millionaire Maker oyununda 1 milyon sterlin kazandı. Salı günü yapılacak EuroMillions büyük ikramiyesinin de 586 milyon TL (14 milyon sterlin) olacağı tahmin ediliyor.

(HABER MERKEZİ)