14 yaşında altın madalya kazanan Çinli sporcunun köyüne 'sosyal medya akını'

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çin'in en genç sporcusu olarak altın madalya kazanan Quan Hongchan'ın evi sosyal medya meraklılarının akınına uğradı. Yetkililer köye girişi kapatmak zorunda kaldı.

Abone ol

DUVAR - 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 10 metre platform atlamada altın madalya kazanan 14 yaşındaki Çinli sporcu Quan Hongchan'ın evi sosyal medya meraklılarının tacizi altında kaldı. Çin'in en genç sporcusunun yaşadığı Maihe köyüne yüzlerce turist video ve fotoğraf çekmek için akın ederken, köy Covid tedbirleri çerçevesinde ziyaretçilere kapatıldı.

Quan, Çin'in olimpiyatlardaki en genç sporcusu olarak kazandığı altın madalyayı annesine adamıştı. Annesinin birkaç yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle birçok kez hastaneye yattığını anlatan Quan, hastane faturalarını karşılamak için dalışa başladığını söylemişti. Quan, "Onu destekleyebilecek kadar çok para kazanmak istiyorum" demişti.

Quan Çin'de fenomen haline gelirken, ülkenin Twitter'ı olarak bilinen Weibo'da 'Quan Hongchan'ın internet fotoğraflarında sıcak nokta olan evi nasıl görülür' etiketi 25 milyondan fazla kez görüntülendi. BBC'nin haberine göre, yüzlerce kişi 'beğeni' almak için Quan'ın köyüne gitti; bazı ısrarcı hayranların evi daha iyi görebilmek için ağaçlara tırmandığı, bazı kişilerin aile üyeleriyle fotoğraf çektirmek için kapıyı çaldığı, evin bahçesinden 'hatıra' olarak meyve çalanlar bile olduğu belirtildi. 

Guangdong eyaletindeki köyün bu şekilde akına uğraması tepki çekti. Bir kullanıcı "Eğer insanlar sadece takipçi artırmak için onun evine gidiyorsa bu tiksinç. Annesi hasta, rahatsız edilmemeli" dedi. Bazı kullanıcıların gece yarısından sonra bile köyden canlı yayın yapması da tartışma yarattı.

Yerel medyaya göre, bir yandan da Delta varyantı yaşanan ülkede tek bir kırsal köye bu şekilde akın edilmesi sonrasında, yetkililer Covid-19 tedbirleri çerçevesinde ziyaretçi girişlerini yasakladı.

Quan'ın açıklamalarından sonra aileye hem nakit para hem de çeşitli hediyeler gönderenler olduğu da belirtiliyor. Yerel basın, Quan'ın babasının gönderilen nakit parayı reddettiklerini açıkladı. (DIŞ HABERLER)