15 İsrail askeri daha bildiriye imza attı: 'Rehine anlaşması olmazsa görev yapmayacağız'

İsrail basınına yansıyan haberlere göre, 15 asker daha rehine takası anlaşmasına varılmadığı müddetçe askerlik hizmeti yapmayacaklarına ilişkin metne imza attı.

Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunda 15 asker daha Gazze'de İsrail ve Hamas arasında rehine takası anlaşmasına varılmadığı müddetçe askerlik hizmeti yapmayı reddettiklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, The Jerusalem Post gazetesinin konuya ilişkin haberinde, "15 asker daha, Gazze'de tutulan esirler için takas anlaşmasıyla ilgili bir ilerleme olmaması halinde görevlerine devam etmeyeceklerine dair yazılı metni imzaladı" ifadesi kullanıldı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yanı sıra Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye hitaben hazırlanan ve Gazze Şeridi'nde Filistinli gruplar tarafından rehin tutulan İsraillilerin serbest bırakılması için rehine takası anlaşması yapmasının talep edildiği metne daha önce de 138 askerin imza attığı belirtildi.

'GAZZE'DEKİ SAVAŞ, KARDEŞLERİMİZE ÖLÜM GETİRİR'

İsrailli askerlerin yayınladıkları mesajda şu ifadeleri kullandıkları aktarıldı: "Bizler yedek askerler, askerler ve subaylar olarak bu şekilde görevimize devam edemeyeceğimizi duyuruyoruz. Gazze'deki savaş, orada rehin tutulan erkek ve kadın kardeşlerimiz için ölüm getirir. İsrail ordusunun saldırıları sonucu ölen rehinelerin sayısı, askeri operasyonlarla kurtarılanlardan çok daha fazla." Gazete, halihazırda görevde olan söz konusu 15 askerin ne zaman askerlik hizmetini bırakacağına dair ise bilgi vermedi.

İsrail, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elinde yaklaşık 100 İsrailli rehine olduğunu değerlendiriyor. Hamas, daha önce yaptığı açıklamalarda birçok kez İsrail'in Gazze'ye rastgele düzenlediği saldırılarda çok sayıda İsrailli rehinenin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

(ANADOLU AJANSI)